08-09-2024 10:32 AM
mam samsunga galaxy M35 a na nim zainstalowane aplikacje adobe acrobat i adobe scan, mimo tego po otrzymaniu e-maila z załączonym plikiem pdf nic się z nim nie da zrobić. Jest głuchy na wszelkie klikanie - nie ma też żadnego menu - po prostu martwy. Próbowałem "wyguglować" jakieś rozwiązanie, ale nic to nie daje bo podane kroki postępowania w pewnym momencie się kończą np. nie ma u mnie opcji zalecanej do kliknięcia. Jak krok po kroku można ten problem rozwiązać, ale w M35?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
11-09-2024 02:17 PM
@tadkun A przez jaką pocztę pobierasz/otwierasz ten plik? Już ponad 10 lat jestem z Samsungiem i kupę telefonów przerobiłem, ale nigdy nie miałem problemów z czymś tak prostym jak z odbiorem plików. Przeczyść sobie apkkę do poczty:
Ustawienia > Aplikacje > Poczta > Pamięć > Wyczyść Dane.
Możesz też umówić się na zdalne wsparcie i tam sprawdzone zostanie przez technika:
https://www.samsung.com/pl/support/remoteservice/
12-09-2024 02:12 PM
Serdeczne dzięki - nareszcie się udało !!!! Jeszcze raz serdecznie dziękuję.
08-09-2024 12:37 PM
10-09-2024 11:50 AM
10-09-2024 02:42 PM
@tadkun A jesteś w stanie pobrać te pliki pdf? W aplikacji Moje Pliki przytrzymaj palcem na tym pliku kiedy już go pobierzesz i tam będziesz miał opcję wybrania apki, którą chcesz dany plik otworzyć.
11-09-2024 08:49 AM
Niestety nie. Już pisałem - załączony do e-maila plik pdf. jest całkowicie martwy - nie reaguje na żadne klikanie, przytrzymywanie palca i nie wywołuje też żadnego menu umożliwiającego pobranie, zapisanie czy udostępnienie. Praktycznie mógłbym się bez tej usługi samsunga obejść, bo na PC mogę z tymi plikami zrobić wszystko - podobnie jak na dwóch starych smartfonach Huawei, które przez Wi-Fi mają połączenie z ruterem. Wkurza mnie jednak, że na takim urządzeniu jak samsung nie jest to możliwe bez jakichś ekstra zabiegów - to powinno być proste jak przysłowiowa "bułka z masłem" tzn. powinien być wbudowany czytnik plików pdf. A tak na marginesie - nie wchodzę w żadne subskrypcje i mam poblokowane wszelkie możliwości płatnicze, ponieważ nigdy nie dopuszczam do tego żeby smartfon miał kontakt np. z kartą płatniczą.
11-09-2024 02:17 PM
@tadkun A przez jaką pocztę pobierasz/otwierasz ten plik? Już ponad 10 lat jestem z Samsungiem i kupę telefonów przerobiłem, ale nigdy nie miałem problemów z czymś tak prostym jak z odbiorem plików. Przeczyść sobie apkkę do poczty:
Ustawienia > Aplikacje > Poczta > Pamięć > Wyczyść Dane.
Możesz też umówić się na zdalne wsparcie i tam sprawdzone zostanie przez technika:
https://www.samsung.com/pl/support/remoteservice/
12-09-2024 02:12 PM
Serdeczne dzięki - nareszcie się udało !!!! Jeszcze raz serdecznie dziękuję.