Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

otwieranie plików pdf w samsungu M35

(Temat utworzony: 08-09-2024 10:32 AM)
325 Wyświetlenia
tadkun
Apprentice
Opcje

mam samsunga galaxy M35 a na nim zainstalowane aplikacje adobe acrobat i adobe scan, mimo tego po otrzymaniu e-maila z załączonym plikiem pdf nic się z nim nie da zrobić. Jest głuchy na wszelkie klikanie - nie ma też żadnego menu - po prostu martwy. Próbowałem "wyguglować" jakieś rozwiązanie, ale nic to nie daje bo podane kroki postępowania w pewnym momencie się kończą  np. nie ma u mnie opcji zalecanej do kliknięcia. Jak krok po kroku można ten problem rozwiązać, ale w M35?

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PatrykF
Expert
Opcje

@tadkun A przez jaką pocztę pobierasz/otwierasz ten plik? Już ponad 10 lat jestem z Samsungiem i kupę telefonów przerobiłem, ale nigdy nie miałem problemów z czymś tak prostym jak z odbiorem plików. Przeczyść sobie apkkę do poczty:

Ustawienia > Aplikacje > Poczta > Pamięć > Wyczyść Dane.

Możesz też umówić się na zdalne wsparcie i tam sprawdzone zostanie przez technika:
https://www.samsung.com/pl/support/remoteservice/

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
tadkun
Apprentice
Opcje

Serdeczne dzięki - nareszcie się udało !!!! Jeszcze raz serdecznie dziękuję.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
6 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Pliki PDF beż żadnego problemu odtworzymy przez Samsung Notes
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Dziwne że Adobe nie chce ci otworzyć u mnie działa wszystko normalnie a także jak wyżej jest napisane nawet nie trzeba dodatkowych aplikacji żeby otworzyć pdf.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@tadkun A jesteś w stanie pobrać te pliki pdf? W aplikacji Moje Pliki przytrzymaj palcem na tym pliku kiedy już go pobierzesz i tam będziesz miał opcję wybrania apki, którą chcesz dany plik otworzyć.

0 Like
tadkun
Apprentice
Opcje

Niestety nie. Już pisałem - załączony do e-maila plik pdf. jest całkowicie martwy - nie reaguje na żadne klikanie, przytrzymywanie palca i nie wywołuje też żadnego menu umożliwiającego pobranie, zapisanie czy udostępnienie. Praktycznie mógłbym się bez tej usługi samsunga obejść, bo na PC mogę z tymi plikami zrobić wszystko - podobnie jak na dwóch starych smartfonach Huawei, które przez Wi-Fi mają połączenie z ruterem. Wkurza mnie jednak, że na takim urządzeniu jak samsung nie jest to możliwe bez jakichś ekstra zabiegów - to powinno być proste jak przysłowiowa "bułka z masłem" tzn. powinien być wbudowany czytnik plików pdf. A tak na marginesie  - nie wchodzę w żadne subskrypcje i mam poblokowane wszelkie możliwości płatnicze, ponieważ nigdy nie dopuszczam do tego żeby smartfon miał kontakt np. z kartą płatniczą.

0 Like
Rozwiązanie
PatrykF
Expert
Opcje

@tadkun A przez jaką pocztę pobierasz/otwierasz ten plik? Już ponad 10 lat jestem z Samsungiem i kupę telefonów przerobiłem, ale nigdy nie miałem problemów z czymś tak prostym jak z odbiorem plików. Przeczyść sobie apkkę do poczty:

Ustawienia > Aplikacje > Poczta > Pamięć > Wyczyść Dane.

Możesz też umówić się na zdalne wsparcie i tam sprawdzone zostanie przez technika:
https://www.samsung.com/pl/support/remoteservice/

Rozwiązanie
tadkun
Apprentice
Opcje

Serdeczne dzięki - nareszcie się udało !!!! Jeszcze raz serdecznie dziękuję.

0 Like