Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odtwarzanie filmów - pojawia się czarny ekran z pikselami

(Temat utworzony: 21-05-2024 11:27 PM)
1587 Wyświetlenia
Kaaaaasiula
Apprentice
Opcje

Czy jest w stanie ktoś podpowiedzieć dlaczego nie mogę odtworzyć filmu? Pojawia się czarny ekran z pikselami. Jest to tylko jeden film gdzie wyskakuje mi taki błąd. Nie da się go odtworzyć przez messenger WhatsApp ani z dysku telefonu przez odtwarzacz wideo czy galerię. Jedyny sposob na odtworzenie to przez dysk google. Dodam że na telefonie innej marki wszystko działa super.

27 Odpowiedzi
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
@PatrykF filmy były przesyłane messengerem, nagrane na Realme 6 oraz Redmi Note 10. Co ciekawe ten sam film wysłany przez tę samą osobę do mnie indywidualnie się nie otwiera, a wysłany na grupę kilku osób na messenger już jest odtwarzany na moim telefonie normalnie. Ten niedziałający film z prywatnej konwersacji nawet pobrany jest bez obrazu, ale jak zrobię prześlij dalej, np. do samego siebie to już działa... dziwne rzeczy.

Pierwszy raz zdecydowałem się na Samsunga. Po nagłej smierci mojego Poco X3 Pro, postanowiłem wybrac coś cieszącego się mniejsza awaryjnością, nie spodziewałem się, że z tą marką są takie problemy z raczej podstawowymi aplikacjami 😅
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Anonymous User To bardzo specyficzne działania i obawiam się, że problem może leżeć albo w kodekach używanych chińczyki, albo po stronie formatowania i kompresji plików ze strony Mety, czyli dewelopera aplikacji Messenger, z którą Twój telefon sobie nie radzi. Pamiętaj, że pliki przesyłane przez Messengera, są niejako pożerane, przetwarzane i optymalizowane przez serwery Mety. To, co dostajesz w aplikacji nie będzie oryginalnym plikiem wysłanym przez autora - a kopią w - nieraz znacznie - gorszej jakości.

Niestety boleśnie się o tym przekonałem na studiach, zbierając zdjęcia notatek.

0 Like
KamaKw
First Poster
Opcje
U mnie jet to samo.. ://
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@KamaKw Próbuj rozwiązań z tematu, ewentualnie konwertuj plik na jakiś inny format i z powrotem.

0 Like
keniusek
First Poster
Opcje

Nie otwierają mi się video w Messenger. Jak zauważyłem problem dotyczy na pewno wysyłanych filmów z Redmi. Na innych urzadzeniach filmy się otwierają. 

image
0 Like
keniusek
First Poster
Opcje
@kamil40013 dziękuję za pomoc, niestety kroki te wykonywałem, zastanawiam się jeszcze nad ustawieniami fabrycznymi ale chciałem tego uniknąć, co ciekawe na innym telefonie z tą samą wersja messengera nie ma tego problemu. Ale jak tej sam film został przesłany MMS to się wyświetlił. Może jest to problem po stronie messengera. Nie wiem niestety
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Według mnie to wygląda na problem po stronie aplikacji Messenger.