Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Note 20 ultra alert po podniesieniu telefonu

(Temat utworzony: 19-02-2023 08:19 AM)
932 Wyświetlenia
wodzu-4
Apprentice
Opcje
Od niedawna mój Note 20 ultra wibruje po podniesieniu telefonu za każdym razem. Nie ma żadnych powiadomień a on wibruje (tak jak powinien jak są powiadomienia np o SMS itp) Co może być tego przyczyną?? Robiłem aktualizację sprawdzałem ustawienie włącz wyłącz opcje oraz restart tel) i nic nie pomaga 
wodzu-4
Apprentice
Opcje
Zrobiłem ten reset i wyglądało że jest OK bo było normalnie do momentu aż dostałem SMS po którym prawidłowo zawibrowal tel po podniesieniu i problem wrócił Teraz znów tel wibruje po podnoszeniu pomimo że nie ma żadnych powiadomień a wszystkie SMS przeczytane i połączenia odebrane
0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Moze wyczysc dane i cache wiadomości tylko zrob kopie bo sie skasuja. Moza ta apka daje w tylek z tego co piszesz. Ze problem wrocil dopiero po otrzymaniu sms. Ew zrob to samo w apk samsung notification lub samsung push service czy jakos tak.
0 Like
ukash
Pathfinder
Opcje
Spróbowałbym wyłączyć alert po podniesieniu i wyłączyć telefon. Następnie włączyć tel i zrobić wipe cache partition. Następnie Repair Apps>włączyć alert po podniesieniu.
Działanie przycisku zasilania można zmienić w Zaawansowane funkcje>Klawisz boczny>Menu wyłączania.
[Poradnik] Jak wykonać Wipe cache partition:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
[Poradnik] Jak wykonać zabieg Repair Apps:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
0 Like
wodzu-4
Apprentice
Opcje
Wykonałem również te czynności i nadal jest tak samo
0 Like
ukash
Pathfinder
Opcje
W trybie bezpiecznym dzieje się to samo?
Spuść szybki panel na sam dół (ten sciągnany z góry ekranu) >kliknij ikonkę zasilania>kliknij i prztrzymaj Wyłącznie zasilania -Pojawi się opcja:Tryb bezpieczny>kliknij tę opcję i przetestuj telefon. Aby wyjść z trybu bezpiecznego uruchom ponownie telefon.
0 Like
wodzu-4
Apprentice
Opcje
Sprawdziłem kilka razy i w tym trybie bezpiecznym nie występuje ten efekt ale połowa tel wtedy nie działa
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@wodzu-4 Sprawdź jeszcze czy nie masz jakiejś starej nie przeczytanej wiadomości, albo nie sprawdzone powiadomienie z aplikacji Telefon. Dla pewności nawet je przeczyść:

Ustawienia > Aplikacje > Wiadomości/Telefon > Domyślna Pamięć/Pamięć > Wyczyść dane

Dobrym rozwiązaniem będzie przesłanie raportu o błędach, kiedy coś takiego zobaczysz. Dziennik systemowy zbiera dane z systemu do pięciu minut w przeszłość, więc od razu jak tego doświadczysz wejdź do Samsung Members > Wsparcie (na dole po prawej stronie) > Raporty o błędach. Po jakimś czasie dostaniesz odpowiedź z informacjami co dzieje się z Twoim telefonem.

0 Like
kacpru
Explorer
Opcje
Cześć, 
Od niedawna używam S22 i nie podoba mi się działanie funkcji "Alert po podniesieniu telefonu". Telefon powinien zawibrować przy podnoszeniu go, aby powiadomić o nieodebranym połączeniu lub wiadomości SMS. Jednak mój telefon wibruje za każdym razem gdy biorę go do ręki, nawet wtedy kiedy nie ma żadnych połączeń ani wiadomości. Szczerze mówiąc irytuje mnie to. Próbowałem wyłączyć i ponownie włączyć tą funkcję, jak również restartować telefon, ale nic to nie dało. 
Gdzie może tkwić problem?
W moim poprzednim telefonie czyli S10 ta opcja działała bez zarzutu
0 Like
justynalauko
Journeyman
Opcje
Wiadomości typu powiadomienie z aplikacji jest wtedy na ekranie czy nie ma nic wogole i wibruje?
0 Like
kacpru
Explorer
Opcje
Nie ma totalnie nic
0 Like