Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Nieznana aplikacja po aktualizacji

(Temat utworzony: 08-02-2022 02:29 PM)
1230 Wyświetlenia
jjustyna
Explorer
Opcje

Mam pytanie, czy ktoś wie co to za aplikacja i jak jej się pozbyć, nie da się jej nawet wymusić zamknięcia ,a już nie mówiąc o odinstalowaniu. Po dzisiejszej aktualizacji została mi ona wrzucona ot tak i gdy oblokowuje telefon jest ukazana po czym dziwnie znika... (prawy górny róg paska-zielona ikonka).

image

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, jest to funkcja systemowa, mająca na celu bezpieczniejsze kożystanie z urządzenia. Owa ikonka inforumuje nas, że jakaś aplikacja używa aparatu lub mikrofonu.
Może być widoczna np. podczas rozmowy telefonicznej ( ikonka mikrofonu ) albo podczas robienia zdjęć czy kręcenia filmów. ( ikonka aparatu).

Zależy czego dana aplikacja wymaga.

Gdy coś przestaje używać tych rzeczy ikonka znika.

Tej funkcji nie da się pozbyć.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 Odpowiedzi
Rozwiązanie
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, jest to funkcja systemowa, mająca na celu bezpieczniejsze kożystanie z urządzenia. Owa ikonka inforumuje nas, że jakaś aplikacja używa aparatu lub mikrofonu.
Może być widoczna np. podczas rozmowy telefonicznej ( ikonka mikrofonu ) albo podczas robienia zdjęć czy kręcenia filmów. ( ikonka aparatu).

Zależy czego dana aplikacja wymaga.

Gdy coś przestaje używać tych rzeczy ikonka znika.

Tej funkcji nie da się pozbyć.
jjustyna
Explorer
Opcje
Super, teraz wszystko rozumiem, nigdy wcześniej tego nie widziałam dopiero po aktualizacji dlatego chciałam dopytać. Dziękuję i pozdrawiam :smiling-face:
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Cieszymy się, że wątpliwości rozwiane.
Pozdrawiamy również😃
Melodos
Pathfinder
Opcje
Zapytam z ciekawości: czy używasz odblokowania telefonu przez rozpoznawanie twarzy? Jeśli tak, to to by tłumaczyło, dlaczego ta ikonka jest tuż po odblokowaniu telefonu. Ale jeśli nie, to sprawa jest podejrzana, bo to by oznaczało, że w czasie gdy telefon był zablokowany, jakaś apka korzystała z aparatu…
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dokładnie
jjustyna
Explorer
Opcje
Tak używam, więc to może i dlatego, zauważyłam, że przy nagrywaniu wiadomości głosowych dzieję się to samo tyle, że pojawia się ikonka mikrofonu. Jestem już spokojna, muszę po prostu się do tego przyzwyczaić choć to dla mnie lekko iryrujące :smiling-face:
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jjustyna  tak to teraz wygląda ale można się przyzwyczaić 🙂

Napieralnick94
Apprentice
Opcje

Witam, po ostatniej aktualizacji dużo się zmieniło w moim telefonie i doszło parę funkcji których nie jestem pewien/ nie wiem jakie mają działanie. Przy odblokowywaniu telefonu widzę na górnym pasku zieloną ikonkę z aparatem, która po chwili zamienia się w kropkę i znika. Nie przeszkadza mi to w korzystaniu z telefonu, aczkolwiek chciałem się dowiedzieć co ona oznacza. :smiling-face:

Screenshot_20220906-123644.jpg

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje