Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niepoprawne działanie Asystenta

(Temat utworzony: 28-07-2024 04:49 PM)
784 Wyświetlenia
MakQugoN
Navigator
Opcje

Witam, od jakiegoś czasu mam problem z asystentem Google na moim S23. 😕 Gdy chcę zadzwonić do kogoś, np. do Jana Kowalskiego, asystent prosi mnie o odblokowanie telefonu, a następnie używa aplikacji WhatsApp zamiast telefonu. 🚫

W przypadku innych kontaktów asystent pyta mnie, jakiej aplikacji użyć. Gdy wybiorę telefon, zadzwoni normalnie, ale czasami i tak każe mi odblokować telefon i używa WhatsApp. 🤨

Próbowałem rozwiązać ten problem na różne sposoby, np. usuwając i instalując ponownie aplikację WhatsApp i Asystenta, czyszcząc pamięć itp., ale nic nie pomaga. 🛠

Asystent bardzo ułatwiał mi pracę, a teraz jest praktycznie nieużywalny. 😞 Zwracam się więc z prośbą o pomoc. Może ktoś z Was miał podobny problem i wie, jak go rozwiązać? 🤔

Z góry dziękuję za pomoc! 🙏
0 Like
34 Odpowiedzi
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Witam! Na początek na pocieszenie powiem, że z Asystentem Google co rusz są jakieś cyrki. Co którąś aktualizację coś spierniczą. Ja generalnie zagryzam zęby i czekam aż poprawią co z reguły nie trwa zbyt długo.
Wejdź sobie w aplikację Google, pacnij swoje logo i ustawienia. Teraz wybierz Asystent Google i niżej znajdź Twoje Aplikacje. Tam możesz pozmieniać w jaki sposób Asystent może korzystać z obsługiwanych aplikacji. Znajdź WhatsApp i odznacz obie opcje - może coś to pomoże.
Alternatywnie możesz też uruchomić Gemini - jest opcja, że jego działanie bardziej Ci przypasuje.
0 Like
MakQugoN
Navigator
Opcje
Niestety po odznaczeniu aplikacji nic się nie zmienia. Próbowałem już używać gemini ale wtedy nie mogę do nikogo zadzwonić na zablokowanym ekranie tylko za każdym razem prosi o odblokowanie urządzenia
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
A próbowałeś uruchomić ponownie telefon?
0 Like
MakQugoN
Navigator
Opcje
Tak praktycznie za każdym razem gdy próbowałem coś z tym zrobić to uruchamiałem tel od nowa
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Rzecz, która jeszcze mi przychodzi do głowy to usunąć dane aplikacji Asystenta. Ustawienia -> Aplikacje -> Asystent -> Pamięć. Tam wyczyścić pamięć i dane. A w dalszym kroku wyczyścić pamięć i dane aplikacji Google. Przy czym w przypadku aplikacji Google najpierw wyczyściłbym tylko pamięć podręczną i sprawdził czy coś to dało.
0 Like
MakQugoN
Navigator
Opcje
Już czyściłem kilka razy i nic nie pomaga
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
No to chyba pozostaje tylko czyszczenie danych aplikacji Google.
0 Like
MakQugoN
Navigator
Opcje
Wyczyściłem oraz przy okazji wyczyściłem pamięć aplikacji asystent, wyłączyłem tel poczeklem 5 min i po ponowym uruchomieniu kiedy skonfigurowałem asystenta od nowa cały czas jest dokładnie ta sytuacja
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Jeśli ta sytuacja ma miejsce przy jakimś konkretnym kontakcie to możesz jeszcze spróbować usunąć ten kontakt i dodać go na nowo
0 Like