Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niepoprawna synchronizacja danych S Health między zegarkiem a smartfonem

(Temat utworzony: 13-09-2023 08:04 PM)
864 Wyświetlenia
shwagro1
First Poster
Opcje
Witam,
Jestem zadowolonym użytkownikiem telefonu S23 Ultra i zegarka Galaxy Watch 4 Classic, jedna od pewnego czasu (prawdopodobnie od ostatniej aktualizacji zegarka) pojawia mi się co kilka dni błędny zapis snu - w rzeczywistości spałem dzisiaj około 7 godzin między 23:30 a 6:30, jednak zegarek pokazuje godziny zupełnie oderwane od rzeczywistości (vide screen 1). S Health również pokazuje mi podobne, nieprawidłowe dane (screen 2). W dniu dzisiejszym zauważyłem również brak aktualizacji danych o mojej dziennej aktywności. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Będę wdzięczy za każdą pomoc.
image

image

9 Odpowiedzi
Dani200008
First Poster
Opcje
napisz na serwis samsung
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Ja również jestem posiadaczem tego zestawu, ale u mnie na Watch 4 classic jeszcze nie ma tej aktualizacji. Na smartfonie zaś wyniki są mocno oderwane. Na początku smartfon wykrywał kiedy śpię. Dzisiaj, to mi 2 godziny cofnął. Oczywiście zapomniałem naładować zegarka, więc smartfon jakby próbował wyczuć kiedy śpię, Oczywiście bez pomiarów.

Ogólnie synchronizacja idzie dobrze, ale może, to wina aktualizacji i muszę poczekać.
Póki co można spróbować wykonać diagnostykę zegarka w Aplikacji Samsung Members. Być może jakiś Czujnik jest uszkodzony i źle wykrywa sen. Można też spróbować wykonać reset zegarka.
0 Like
PiotreķCoMaZegarek
First Poster
Opcje
Hej,

Czy Wasze zegarki przesyłają wynik pomiarów ciśnienia do aplikacji Health? W jakiś sposób się to ustawia?
U mnie muszę wprowadzić ręcznie każdy pomiar a powinien się przecież przesyłać automatycznie. 
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PiotreķCoMaZegarek, Pomiary ciśnienia są automatycznie przesyłane do aplikacji Samsung Health Monitor.

0 Like
TenTaki
Helping Hand
Opcje
Ostatnio miałem taki problem.
Musiałem ponownie poustawiać zgody na użycie danych i uprawnienia do synhronizacji na zegarku i telefonie.
PiotreķCoMaZegarek
First Poster
Opcje
No właśnie u mnie się tak nie dzieje, co mnie denerwuje :smiling-face:
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@PiotreķCoMaZegarek Aplikację Samsung Health Monitor posiadasz? Konto Samsung też jest poprawnie załadowane? Spróbuj odinstalować i zainstalować ponownie zarówno Samsung Health jak i Health Monitor, a później przeloguj jeszcze konto Samsung na swoim telefonie, a zegarkowi zafunduj miękki restart - nie usuwa to żadnych danych. Trzeba wcisnąć i przytrzymać obydwa przyciski na zegarku przez jakieś 10-15 sekund, aż zegarek sam się wyłączy.

0 Like
Thrapek
First Poster
Opcje
Czy udało rozwiązać się ten problem. U mnie jest podobnie.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Thrapek Próbowałeś coś z rzeczy, które proponowałem powyżej? Najczęściej problem rozwiązuje dopiero powtórne połączenie urządzeń.

0 Like