Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieobsługiwany rodzaj pliku

(Temat utworzony: 14-02-2023 04:40 PM)
4785 Wyświetlenia
DesmoFester
Apprentice
Opcje
Witam! Po zrobieniu zdjęć i wejściu w galerię, zdjęcia otwierają się bez menu pod nimi. Nie da się ich edytować, udostępnić, ani nawet usunąć. Przy próbie zrobienia czegokolwiek z nimi, pojawią się komunikat "nieobsługiwany pliku" Nadmieniam, że nie wszystkie ze zrobionych zdjęć się nie otwierają. Telefon Samsung Galaxy S23 Ultra.

image

image

image

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PatrykF
Expert
Opcje

@DesmoFester Wszystkie nowe zdjęcia tak się zapisują? Spróbuj wyczyścić dane aplikacji Aparat oraz Galeria:

Ustawienia > Aplikacje > Aparat/Galeria (znaleźć na liście)> Domyślna Pamięć > Wyczyść Dane

Upewnij się też, że wszystkie są zaktualizowane i dodatkowo podepnij telefon do komputera i sprawdź, czy zdjęcia będą dostępne z poziomu eksploratora plików Windows.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
HalliwellA40
Helping Hand
Opcje
Witam myślałem że tylko ja tak mam, niestety mój Samsung Galaxy A40 też ma ten sam błąd co u Pani/Pana, oraz co zauważyłem na forach technologicznych inne modele typu: Galaxy A53 5G i nowsze, ale nie spodziewałem się że błąd oprogramowania lub aplikacji będzie się tyczył najnowszego cuda. Może ktoś tutaj poradzi co dalej, jak to naprawić?
0 Like
Rozwiązanie
PatrykF
Expert
Opcje

@DesmoFester Wszystkie nowe zdjęcia tak się zapisują? Spróbuj wyczyścić dane aplikacji Aparat oraz Galeria:

Ustawienia > Aplikacje > Aparat/Galeria (znaleźć na liście)> Domyślna Pamięć > Wyczyść Dane

Upewnij się też, że wszystkie są zaktualizowane i dodatkowo podepnij telefon do komputera i sprawdź, czy zdjęcia będą dostępne z poziomu eksploratora plików Windows.

DesmoFester
Apprentice
Opcje
Nie wszystkie nowe zdjęcia się tak zapisują.
PatrykF
Expert
Opcje

@DesmoFester Powiedziałbym, że to jakiś problem z aplikacjami, dlatego podesłałem Ci jak je zresetować. Daj znać, czy pomogło.

DesmoFester
Apprentice
Opcje
Ok dam znać. Dzięki za podpowiedź.
DesmoFester
Apprentice
Opcje
O kurczaczek pomogło usunięcie pamięci cache aplikacji galeria. Jeszcze raz dziękuję bardzo PatrykF.
Qbus26
First Poster
Opcje
Mam ten sam problem i nic nie pomaga
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Qbus26, rozwiązanie z tego wątku również próbowałeś?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Artu1991
First Poster
Opcje
Nie pomoglo takze po zastosowaniu tych krokow
0 Like