Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

nie mogę zalogować się na konto samsung na telefonie

(Temat utworzony: 29-05-2019 09:26 AM)
31986 Wyświetlenia
CZAKI
Student
Opcje

Witam,

nietypowy problem ... nie mogę zalogować się na konto samsung na telefonie - logowanie na pc działa bez zarzutu. Mam jakieś "dziwne" konto podpięte pod telefon - jeśli wykonuje reset hasła to przychodzi mi na maila wskazanego na właściwym koncie - którego mój telefon nie rozpoznaje

Potrzebuje wykonać reset urządzenia a brak możliwości zalogowania się o konta z poziomu telefonu mi to uniemożliwia ... na infolinii każą jechać na serwis - nie jestem w stanie aktualnie.  Spotkaliście się już z takim przypadkiem?

45 Odpowiedzi
lgc89
Navigator
Opcje
Cześć. Wczoraj kupiłem s24 i zauważyłem dziwny problem. Gdy próbuję się zalogować do konta Samsung przez WiFi mam różnego rodzaju błędy uniemożliwiające zalogowanie np. "Błąd przetwarzania". W zasadzie każda aplikacja korzystająca z Samsung Account wywala mi błąd gdy jestem na WiFi. Problemu natomiast nie mam gdy korzystam z transmisji danych. Wystarczy że się przełączam i wszystko działa lub nie. 

Restarty telefonu nie pomagają. Zapominałem też sieć WiFi i ponownie parowalem ale dalej lipa. Nawet pisząc ten post musiałem się przełączyć na transmisję danych.

Macie pomysł o co chodzi?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@lgc89, Sprawdzałeś działanie telefonu z innymi sieciami Wi-Fi ? Może problem występuje tylko na tej jednej ?

lgc89
Navigator
Opcje
No właśnie nie testowałem ale wydawałoby się to dziwne bo mam pod tą siecią jeszcze dwa telefony tj. A52 i A53 i wszystko jest ok
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj zresetować ustawienia sieci Wi-Fi. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetuj ustawienia sieci Wi-Fi i Bluetooth. Do kompletu uruchom ponownie router.

lgc89
Navigator
Opcje
Wygląda na to że zadziałało :smiling-face: Bardzo dziękuję za pomoc
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dziękuję za informację. Cieszę się, że problem został rozwiązany.