Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Motywy Galaxy

(Temat utworzony: 15-03-2022 08:21 AM)
2445 Wyświetlenia
Albert98
Explorer
Opcje
Witam,
Mam problem który mi doskwiera już od s20+.
Motywy powinny zmieniać tło smsów czy wybierania numerów (jak na zdjęciu), kiedyś pamiętam, że to działało a od dłuższego czasu żaden motyw mi tego nie zmienia.
Miał ktoś podobny problem?

image

image

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Albert98
Explorer
Opcje
Nawet nie wiedziałem, że są dwie aplikacje do smsów 🤪
Faktycznie na tej "samsungowej" aplikacji już działa 😁

Temat rozwiązany, motywy nie współpracują z ciemnym trybem.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Posiadasz najnowszy model S22 ? Tło nie zmienia się w każdym wybranym motywie ? Podaj nazwy motywów, które instalujesz. Być może nie są one w pełni kompatybilne z najnowszą wersją nakładki i stąd brak zmian w niektórych miejscach.

Słyszałem też o problemie związanym z trybem ciemnym. Nie wszystkie motywy działają z systemowym trybem ciemnym. Spróbuj wyłączyć tryb ciemny i zobacz czy się coś zmieniło. Jeśli to nic nie da spróbuj usunąć dane aplikacji Motywy oraz Galaxy Themes - można to zrobić przy
pomocy sekwencji:

Ustawienia -> Aplikacje -> ikona filtrowania po prawej stronie napisu ‘Twoje aplikacje’ -> Pokaż aplikacje systemowe -> Odnaleźć wybraną aplikację -> Domyślna pamięć -> Wyczyść dane.

Dodatkowo mozesz usunąć preferencje aplikacji można to zrobić przy pomocy sekwencji:

Ustawienia -> Aplikacje -> Trzy kropeczki w prawym górnym rogu -> Zeruj preferencje aplikacji.

Daj znać jak Ci poszło.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Albert98
Explorer
Opcje
Dane i preferencje aplikacji czyściłem.

Posiadam S22+ i S20+ i na obu urządzeniach taki sam problem występuje.

Po wyłączeniu trybu ciemnego faktycznie niektóre motywy dały tło na ekran wybierania numerów lecz na smsy już nie.

Motywy które testowałem:
- Rainbow hexagon space metal,
- YapiUX,
- rainy street,
- Island CampfireScreenshot_20220315-134754_Messages.jpgScreenshot_20220315-134721_Galaxy Themes.jpg
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie korzystam z motywów, które zmieniają tapetę na ekranie klawiatury oraz wiadomości. Skoro problem występuje od czasu modelu Galaxy S20+ to podejrzewam, że zmieniło się oprogramowanie (One UI) i od tego czasu tego typu motywy nie są obsługiwane lub nie są w pełni kompatybilne o czym wspomniał @Edys075.

Tło w aplikacji wiadomości możesz zmienić sam w każdym momencie za pomocą dostępnych opcji w samej aplikacji. Na ekranie klawiatury wydaje mi się, że nie ma takiej możliwości.

Winniczek
Voyager
Opcje
A do SMS używasz aplikacji Samsunga czy Google? Motyw zmieni ci wygląd tylko aplikacji Samsunga.
Rozwiązanie
Albert98
Explorer
Opcje
Nawet nie wiedziałem, że są dwie aplikacje do smsów 🤪
Faktycznie na tej "samsungowej" aplikacji już działa 😁

Temat rozwiązany, motywy nie współpracują z ciemnym trybem.
Aneczka4418
First Poster
Opcje

A gdzie to sprawdzić? 🙈 mnie tez to irytuje...caly motyw się zmienia, a SMS nie...niewazne czy wezme tryb bialy, czarny czy domyślny 😏

0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@Aneczka4418 możesz zweryfikować domyślną aplikację do SMS-ów poprzez:
Ustawienia> Aplikacje> Wybierz aplikacje domyślne> Aplikacja do SMS-ów> Aplikacja wiadomości od Samsunga ma ikonę białego dymka z 3 kropkami, a Wiadomości Google mają biały dymek z 3 poziomymi kreskami :smiling-face:

Aneczka4418
First Poster
Opcje
Dziękuję 😊 done
0 Like
NailaB
First Poster
Opcje
Witam czy ktoś wie jak zmienić ustawienia w "Wiadomościach " aby widok był na kontakt i wiadomości jednocześnie?
0 Like