Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[Mini-Poradnik] [Android 11 One UI 3] Jak włączyć dymki czatu aplikacji Messenger

(Temat utworzony: 10-01-2021 01:40 PM)
64719 Wyświetlenia
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Od pewnego czasu poradnik jest już nieaktualny, ponieważ Messenger ponownie zaczął używać własnych dymków, jednocześnie rezygnując z dymków oferowanych przez system.

Cześć wszystkim!

Ostatnio na forum pojawiło się wiele zapytań dotyczących niedziałających dymków czatu z aplikacji Messenger. W tym krótkim poradniku dowiecie się które ustawienia należy zmienić, aby dymki w nowej formie zaczęły funkcjonować.

Krok 1

Zaczynamy od wyczyszczenia pamięci i danych aplikacji Messenger. W tym celu przechodzimy kolejno do Ustawienia --> Aplikacje --> Messenger --> Domyślna pamięć i wybieramy Wyczyść dane, Wyczyść pamięć.

Screenshot_20210110-130733_Settings.jpg

Następnie uruchamiamy aplikację Messenger i ponownie ją konfigurujemy.

Krok 2

Przechodzimy do Ustawienia --> Powiadomienia --> Ustawienia zaawansowane --> Pływające powiadomienia --> zaznaczmy opcję Bąbelki

Screenshot_20210110-131249_Settings.jpg

Krok 3

Ponownie wchodzimy w Ustawienia --> Aplikacje --> Messenger --> Powiadomienia --> Pokaż w dymkach --> zaznaczamy Wszystkie

Screenshot_20210110-131538_Settings.jpgScreenshot_20210110-131544_Settings.jpg

Krok 4

Sprawdzamy, czy dymki czatu działają poprawnie. Uruchamiamy aplikację Messenger --> Przechodzimy do wybranej rozmowy --> klikamy przycisk "i" w prawym górnym rogu --> klikamy przycisk trzech pionowych kropek w prawym górnym rogu --> wybieramy Pokaż jako dymek

Screenshot_20210110-132146_Messenger.jpgScreenshot_20210110-132151_Messenger.jpgScreenshot_20210110-132159_Messenger.jpg

Jeśli wszystko zostało poprawnie ustawione, to naszym oczom ukaże się działający dymek czatu

Screenshot_20210110-132545_Messenger.jpg

W razie pytań lub wątpliwości zapraszam do dyskusji.

Przydatne linki:

118 Odpowiedzi
mitpio
Voyager
Opcje
niestety ktoś u nich nie myśli głową, a zobaczcie jak wyglądają wyskakujące inteligentne okna, też masakra na 10 była u góry możliwość powiększania i zmniejszania lub zamknięcia teraz trzeba tapnąć na górze po środku.
0 Like
Kajfasz
Apprentice
Opcje
to samo jest z grami z tego co widzę, co aktualizacja obiecują super innowacje a okazuje się coś wręcz odwrotnego
0 Like
mitpio
Voyager
Opcje
powinna być taka opcja jak w windzie że można się cofnąć do poprzedniej wersji, niestety Google lubi narzucać swoje "innowacje😭😭😭"
0 Like
Kajfasz
Apprentice
Opcje
mnie ciekawi tylko czym oni się kierują, bo na pewno nie logiką
mitpio
Voyager
Opcje
No wróciłem do starej wersji 304.0.0.17.118 i jest git
0 Like
mitpio
Voyager
Opcje
Mam pytanie do was czy jest możliwość zmiany wyskakujących okienek z tych drugich na zrzucie na te pierwsze ? Bo tu też sknocili sprawę😭😭😭
Chodzi o górną belkę.

Screenshot_20210319-155312_31003.jpg

Screenshot_20210319-155018_Samsung Members.jpg

0 Like
mitpio
Voyager
Opcje
Niestety system jakoś resetuje ustawienia mesa i blokuje po jakimś czasie dymki już mi sił brak i słów na partactwo i ze strony samsunga i messengera.
0 Like
papierz
Journeyman
Opcje
dymki mam ale nie mogę odpisywać w nich bo wywala klawiaturę.
0 Like
mitpio
Voyager
Opcje
Dymki masz ale masz też ustawione bąbelki?
0 Like
papierz
Journeyman
Opcje
dostałem właśnie aktualizację do 3.1 która to naprawiła... szkoda że tak późno bo mam teraz ekran i plecki do wymiany
0 Like