Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[Mini-Poradnik] [Android 11 One UI 3] Jak włączyć dymki czatu aplikacji Messenger

(Temat utworzony: 10-01-2021 01:40 PM)
64777 Wyświetlenia
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Od pewnego czasu poradnik jest już nieaktualny, ponieważ Messenger ponownie zaczął używać własnych dymków, jednocześnie rezygnując z dymków oferowanych przez system.

Cześć wszystkim!

Ostatnio na forum pojawiło się wiele zapytań dotyczących niedziałających dymków czatu z aplikacji Messenger. W tym krótkim poradniku dowiecie się które ustawienia należy zmienić, aby dymki w nowej formie zaczęły funkcjonować.

Krok 1

Zaczynamy od wyczyszczenia pamięci i danych aplikacji Messenger. W tym celu przechodzimy kolejno do Ustawienia --> Aplikacje --> Messenger --> Domyślna pamięć i wybieramy Wyczyść dane, Wyczyść pamięć.

Screenshot_20210110-130733_Settings.jpg

Następnie uruchamiamy aplikację Messenger i ponownie ją konfigurujemy.

Krok 2

Przechodzimy do Ustawienia --> Powiadomienia --> Ustawienia zaawansowane --> Pływające powiadomienia --> zaznaczmy opcję Bąbelki

Screenshot_20210110-131249_Settings.jpg

Krok 3

Ponownie wchodzimy w Ustawienia --> Aplikacje --> Messenger --> Powiadomienia --> Pokaż w dymkach --> zaznaczamy Wszystkie

Screenshot_20210110-131538_Settings.jpgScreenshot_20210110-131544_Settings.jpg

Krok 4

Sprawdzamy, czy dymki czatu działają poprawnie. Uruchamiamy aplikację Messenger --> Przechodzimy do wybranej rozmowy --> klikamy przycisk "i" w prawym górnym rogu --> klikamy przycisk trzech pionowych kropek w prawym górnym rogu --> wybieramy Pokaż jako dymek

Screenshot_20210110-132146_Messenger.jpgScreenshot_20210110-132151_Messenger.jpgScreenshot_20210110-132159_Messenger.jpg

Jeśli wszystko zostało poprawnie ustawione, to naszym oczom ukaże się działający dymek czatu

Screenshot_20210110-132545_Messenger.jpg

W razie pytań lub wątpliwości zapraszam do dyskusji.

Przydatne linki:

118 Odpowiedzi
PMichał
Journeyman
Opcje
Cześć,
Jestem użytkownikiem One UI 3.1 Core. Chciałbym zmienić dymki czatu messenger na dymki czatu preinstalowane z Androida 11. Lecz nie mam pojęcia jak je włączyć. Gdy otrzymałem Androida 11 z One UI 3 na Galaxy M11 dymki czatu które były wyświetlane były z androida 11, lecz od jakiegoś czasu dymki czatu zmieniły się na te z messengerze. Chciałbym powrócić na te dymki z Androida 11 aby każda rozmowa nie tylko z aplikacji wiadomości ale także z messengera była wyświetlana w "bąbelkach" z Androida 11. Ktoś mógłby mi pomóc?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PMichał   Nie jest to problem po stronie wersji androida a tylko że ludzie chcieli stare.

[Mini-Poradnik] [Android 11 One UI 3] Jak włączyć dymki czatu aplikacji Messenger

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/mini-poradnik-android-11-one-ui-3-jak-w%...

PMichał
Journeyman
Opcje
Dzięki za ten link ale coś nie działa, bo gdy wchodzę do Ustawienia > Aplikacje > Messenger > Powiadomienia to nie mam sekcji "Rozmowy" jakna screenie z tamtego postu
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2 @PMichał  Dokładnie, była duża akcja z tym że ludzie domagali się powrotu starych dymków czatu.

Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
Witam. Pytanie może się wydać trywialne, ale jak ustawić powiadomienia dla messengera, żeby powiadomieniem były tylko bąbelki osób, które do mnie piszą?
Pozdrawiam.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Grzegorz76  Witam

Można ustawić w samej aplikacji wybierając dymki czatu

Screenshot_20220422-143021_Messenger.jpg

FofoXu
Student
Opcje
Mam problem bo chciałbym zmienić zwykłe dymki czatu w messengerze na te samsunga ale kiedy wchodzę w ustawienia zaawansowane powiadomień messengera nie ma tam takiej opcji. Mam samsunga a32 5g w razie gdyby to było potrzebne.

image

image

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@FofoXu  Witam

Chodzi o takie dymki?

Screenshot_20220422-143916_One UI Home.jpg

FofoXu
Student
Opcje