Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Messenger - Powiadomienie "Dymki czatu są aktywne"

(Temat utworzony: 24-07-2024 03:24 PM)
5816 Wyświetlenia
Exumx
Journeyman
Opcje
Witam. Po przeinstalowaniu messengera mam problem z powiadomieniem, które wyświetla się zawsze gdy mam włączony dymek czatu. Brzmi ono "Dymki czatu są aktywne". Przez to, gdy ktoś napisze do mnie wiadomość, to nie dość że wyświetla się jedno powiadomienie o ów wiadomości, to do tego jeszcze to o dymkach, przez co Always on Display sugeruje jakoby były dwie nieodczytane wiadomości. Wcześniej wchodząc w ustawienia powiadomień aplikacji messenger mogłem wyłączać każde powiadomienie z osobna, w tym to o dymkach, teraz da się jedynie wyłączyć wszystkie powiadomienia lub żadne. Jak temu zaradzić? To wyłączanie każdego powiadomienia z osobno w najnowszej wersji Androida trafiło gdzieś indziej, czy zniknęło na stałe?

image

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PatrykF
Expert
Opcje

Najpierw trzeba włączyć widoczność kategorii powiadomień:

Ustawienia > Powiadomienia > Ustawienia Zaawansowane > Zarządzaj kategoriami powiadomień w aplikacji (włącz).

Następnie, będzie można wszystko zmienić w ustawieniach Messengera:

Ustawienia > Aplikacje > Messenger > Powiadomienia > Kategorie Powiadomień > Dymki czatu są aktywne (wyłączyć).

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

3 Odpowiedzi
Rozwiązanie
PatrykF
Expert
Opcje

Najpierw trzeba włączyć widoczność kategorii powiadomień:

Ustawienia > Powiadomienia > Ustawienia Zaawansowane > Zarządzaj kategoriami powiadomień w aplikacji (włącz).

Następnie, będzie można wszystko zmienić w ustawieniach Messengera:

Ustawienia > Aplikacje > Messenger > Powiadomienia > Kategorie Powiadomień > Dymki czatu są aktywne (wyłączyć).

Exumx
Journeyman
Opcje
Dziękuję bardzo! Po najnowszej aktualizacji androida musiało się to samo wyłączyć i nie wiedziałem nawet, że takie ustawienie istnieje 😁
PFranki
Apprentice
Opcje

Super, dziękuję. Ja bym do tego dołączył jeszcze drugie powiadomienie "wyświetla się nad innymi aplikacjami". Poniżej rozwiązanie od "ukash"

Ustawienia > Opcje programisty > Zezwól na nakladkę ekranu w Ustawieniach - przełącz na Włączone. Teraz rozwiń powiadomienie Messengera o wyświetlaniu nad innymi i przytrzymaj na tym powiadomieniu palec > wybierz Ustawienia > przewin w dól i kliknij w Kategorie powiadomień > Pojawiła się opcja: Wyświetlanie aplikacji Messenger - przełącz na Wyłączone. Wyświetlanie tego konkretnego powiadomienia zostało wyłączone.

0 Like