18-09-2019 10:46 AM
Witam, mam pewien problem i może pomożecie rozwiązać. W moim S7 zepsuł się wyświetlacz (jest czarny) i od zawsze używałem aplikacji Mój sejf i byłem zadowolony, ale powstał problem. Telefon jest sprawny a wyświetlacz jest tak drogi, ze podjąłem decyzje o zakupie nowego telefonu Samsunga. No i ku mojemu zdziwieniu przy kopii uszkodzonego tel. Nie ma tam nigdzie Mojego sejfu a chciałbym odzyskać moje dokumenty i zdjęcia z tego folderu. Jak zaglądam z poziomu komputera to nie widzę tam moich ukrytych plików. Znacie może jakieś rozwiązanie tego problemu? Z góry dziękuje
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
19-09-2019 12:16 PM — edytowano 19-09-2019 03:54 PM
Zawartość aplikacji Mój Sejf jest chroniona przez platformę Knox, nie ma więc w żaden sposób możliwości dostępu z zewnątrz. Kopia zapasowa sejfu jest wykonywana tylko przez Samsung Cloud i trzeba (ze względów bezpieczeństwa) włączyć wykonywanie kopii w ustawieniach samego sejfu. To raczej nie będzie możliwe, jeżeli w Twoim przypadku ekran nie działa. Gdyby nie działał tylko dotyk, mogłbyś podłączyć myszkę od komputera przez adapter otg i poruszać się w ten sposób po telefonie. Tutaj jednak, nie widząc fizycznie tego, co dzieje się na telefonie wykonanie kopii nie będzie możliwe.
18-09-2019 01:43 PM
18-09-2019 10:58 PM
Niestety... foldery w chmurze są puste. Musiałem czegos nie włączyć. Co mógłbym innego zrobić poza wymianą wyświetlacza. Może jest jakaś aplikacja dzięki, której wejde do systemu ukrytych plików?
18-09-2019 11:41 PM
19-09-2019 12:16 PM — edytowano 19-09-2019 03:54 PM
Zawartość aplikacji Mój Sejf jest chroniona przez platformę Knox, nie ma więc w żaden sposób możliwości dostępu z zewnątrz. Kopia zapasowa sejfu jest wykonywana tylko przez Samsung Cloud i trzeba (ze względów bezpieczeństwa) włączyć wykonywanie kopii w ustawieniach samego sejfu. To raczej nie będzie możliwe, jeżeli w Twoim przypadku ekran nie działa. Gdyby nie działał tylko dotyk, mogłbyś podłączyć myszkę od komputera przez adapter otg i poruszać się w ten sposób po telefonie. Tutaj jednak, nie widząc fizycznie tego, co dzieje się na telefonie wykonanie kopii nie będzie możliwe.