Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Konto samsung dla dziecka

(Temat utworzony: 04-12-2024 12:08 PM)
922 Wyświetlenia
rabusiak
Navigator
Opcje

Z jakiegoś durnego powodu nie mogę założyć konta dziecka.
Podczas procesu jego zakładania na samym początku mam podać dane karty kredytowej żeby przejść weryfikację opiekuna. Dziwne ale ok... dodaję kartę, przechodzę master card id check (blokuje złotówkę na koncie), ale gdy wracam do weryfikacji wyskakuje błąd, że nie można użyć tej karty do weryfikacji. Próbowałem z inną kartą - to samo. Usuwałem dodawałem karty - zero rezultatów. Komuś się udało przebrnąć przez ten proces?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
rabusiak
Navigator
Opcje

Wygląda na to, że albo Samsung nie lubi polskich banków, albo to one nie lubią Samsunga.
Rejestracja poszła od strzała na jednorazowej, wirtualnej karcie Revolut...

Mogłem nawet stworzyć konto dla niespełna rocznego dziecka :winking-face:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
17 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@rabusiak Może spróbuj założyć konto Samsung dla dzieciaka poprzez komputer i dopiero zaloguj się na telefonie jak będziesz miał już utworzone tam?

0 Like
rabusiak
Navigator
Opcje
Nie da się xD
Konto dziecka można utworzyć tylko z poziomunnormlanego konta. Jak robi się zwykłe konto i wpisze datę urodzenia dziecka blokuje się możliwość założenia konta :winking-face:
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@rabusiak A ile lat ma dziecko? Minimalny wiek do utworzenia konta dla dzieciaka wygląda na 16 lat:

https://www.samsung.com/pl/support/apps-services/jak-utworzyc-konto-samsung/

0 Like
rabusiak
Navigator
Opcje
Ale to jest jeśli dziecko ma samo zarządzać kontem. W przypadku tworzenia konta przypisanego pod opiekuna nie ma limitu wiekowego.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@rabusiak  Czyli tworzysz przez grupę rodzinną? Nie wiem, czy mimo wszystko nie ma tam twardego limitu 13 lat. Jesteś w stanie spróbować ustawić wiek dziecka na więcej niż 13 lat i sprawdzić czy przejdzie?

0 Like
rabusiak
Navigator
Opcje
Tak, tworzę konto dziecka z poziomu grupy rodzinnej. Proces wywala się zanim poda się wiek dziecka. Akceptujesz warunki a potem jest weryfikacja karty jako pierwszy krok.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@rabusiak A jaki wiek ustawiasz? Bo tak jak mówię - twardy limit to 13 lat. Spróbuj taki ustawić.

rabusiak
Navigator
Opcje
Jeszcze raz tłumaczę - nie ustawiam wieku dziecka, bo nie dochodzę nawet do tego etapu gdzie się go podaje. Twoim zdaniem Samsung już po numerze mojej karty płatniczej wie w jakim wieku mam dzieci? 😂
Tak jak tutaj, w 5 kroku samsung weryfikuje przy użyciu karty czy jestem pełnoletni i tutaj się proces wywala. Dopiero w następnym kroku podaje się dane dziecka, dla którego tworzy się konto.

https://www.samsung.com/us/support/answer/ANS10003399/?msockid=16d68033ad4e66eb156b9462ac6667d1
0 Like