Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kalendarz Samsung - Synchronizacja lokalnych wpisów

(Temat utworzony: 16-05-2024 02:03 PM)
198 Wyświetlenia
BlackOtton
Explorer
Opcje
Witam,
 Tak jak w temacie. Chciałbym aby pliki .ics, które importuję synchronizowały się z kontem Samsung. Tak aby kalendarz był również na innych urządzeniach. Znajdę gdzieś taką opcję?
9 Odpowiedzi
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Znajdź na swoim urządzeniu aplikacje Cloud -> Zaznacz by kalendarz synchronizował się w chmurę wraz z innymi plikami.1715861494932.jpg

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
BlackOtton
Explorer
Opcje
Tak mam to włączone, za każdym razem twierdzi że jest 0 elementów do synchronizacji.
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Nawet gdy dajesz synchronizuj teraz ? 🤔

0 Like
BlackOtton
Explorer
Opcje
Tak. Dodam, że podczas importowania .ics, wszystkie rzeczy lądują do zakładki "Mój Telefon". Nie ma nigdzie opcji wybrania lokalizacji gdzie .ics ma być importowany.
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Na innym urządzeniu gdy jesteś zalogowany do tego Samego konta Samsung nie masz wglądu w zapisane wydarzenia w kalendarzu ?

Spróbuj synchronizacji bezpośrednio w aplikacji kalendarz

0 Like
BlackOtton
Explorer
Opcje
Mam wgląd do kalendarzy Google, tych które mogę dodać do konta Samsung, i lokalnych.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@BlackOtton Jak rozumiem, masz oddzielne kalendarze - jeden na Google, jeden na Samsung i jeden lokalny? Wydaje mi się, że musiałbyś usunąć lokalny kalendarz na urządzeniu, abyś później był w stanie dodać go do innego wybranego kalendarza. Przynajmniej tak wynika z poradnika na tej stronie:

https://us.community.samsung.com/t5/Tablets/How-to-complete-basic-function-using-the-Samsung-Calenda...

0 Like
BlackOtton
Explorer
Opcje
Jakby to działało, było by super, ale właśnie pojawia się problem o którym mówiłem. Na pierwszym zrzucie jest pokazane co jest w zakładce Zarządzania Kalendarzami. Jeżeli "schowam" w nim opcję pierwszą "Mój Telefon", to dzieje się to co na pierwszym zrzucie. Nie ma nigdzie opcji importu, po prostu znika przycisk Importowania. Dodam, że w Zarządzaniu Kalendarzami, nigdzie nie ma opcji na usunięcie któregoś z nich. 1715952726804.jpg1715952726828.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@BlackOtton Niestety obawiam się, że nie ma innych rozwiązań na ten problem. W starych poradnikach polecało wykonać krok po kroku wszystko tak jak Ci przekazałem, ale ani Tobie, ani również później i mi nie udało się zreplikować wyników z poradników. Obawiam się, że w jednej z aktualizacji systemu, aplikacja Kalendarz po prostu utraciła ostatecznie tę funkcjonalność. Możesz oczywiście jeszcze zgłosić problem poprzez aplikację Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach.

0 Like