Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kalendarz Samsung ręczna synchronizacja NIE DZIAŁA

(Temat utworzony: 07-05-2021 11:29 AM)
1855 Wyświetlenia
tmykrk
Voyager
Opcje
Cześć.
Mam wyłączoną automatyczną synchronizację, nam kalendarz na koncie google. Po wpisaniu czegoś do kalendarza np z przeglądarki na pc nie widać tej informacji w kalendarzu Samsung - pojawia się kiedy chce. Najgorsze jest to, że ręcznie wywołuję synchro z poziomu tej aplikacji i kicha - NIE DZIAŁA. 
Aplikacja Kalendarz od Google działa perfekcyjnie. 
Czy ktoś wie o co chodzi z Samsung? Mogę rozumieć autosynchro, oszczędzanie baterii ale ja wywołuję RĘCZNIE synchro i to powinno działać bezwzględnie. Wyczyściłem cache, dane, pamięć i zrobiłem soft reset - dupa... nie działa.
14 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @tmykrk 

Przejdź do aplikacji kalendarz -> Trzy kreski -> Wybierz konto google -> Strzałka w dół -> i tam zaznacz. 

tmykrk
Voyager
Opcje
Dzięki ale co zaznaczyć bo to że z wybranego konta Google ma pobierać kalendarz, święta to mam zaznaczone.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy masz zaznaczone konto Google w którym tworzysz wydarzenia? Masz zaznaczone to czerwonym kółkiem. 

Screenshot_20210507-114911_Calendar.jpg

0 Like
tmykrk
Voyager
Opcje
😀 😀 TAK. Tak jak napisałem: wpis w kalendarzu ostatecznie pojawia się ale nie potrafię określić okoliczności kiedy to zachodzi.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@tmykrk A może masz włączone oszczę oszczędzanie energii? Zapoznaj się z tym: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-usługi/rozwiązywanie-najczęstszych-problemów... 

0 Like
tmykrk
Voyager
Opcje
Taaaaak! Mam i to nie może być argument ponieważ wywołuje synchronizację ręcznie. Dzoniłem do wsparcia w Polsce,,przeczytałem szereg podobnych opisów wady i nic. Domyślam się, że problemem jest wYłączona automatyczna synchronizacja i oszczędzanie energii ale brakuje mi logiki wobec ręcznego wymuszenia synchro.
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Zapoznaj się jeszcze z tym linkiem. 

0 Like
tmykrk
Voyager
Opcje
No to jeszcze raz: nie da się odinstalować - można usunąć aktualizacje i tak zrobiłem, czyszczenie partycji, ponowna aktualizacja kalendarza z Galaxy Store. Wpisałem na PC termin i *****. W tym samym momencie w kal od google jest natychmiast. Po kilku minutach czekania pojawiło się w kal Samsung. Dodałem kolejny termin na PC i znowu kal google widzi natychmiast a Samsungowy beton. Zmodyfikowałem wpis: google natychmiast a Samsung wyświetlił ten nowy ale SPRZED MODYFIKACJI. Usunąłem oba wpisy z PC (Windows, Firefox). Kal od Google natychmiast, Samsung nadal trzyma 1 wpis. Teraz uwaga: z telefonu z kal google dodałem nowy wpis a Samsung USUNĄŁ stary i NIE wyświetlił nowego.
AgnieszkaG
Expert
Opcje

@tmykrk Jeśli synchronizacja nadal nie działa prawidłowo, przekaż zgłoszenie z logami systemowymi przez aplikację Samsung Members > pomoc > wyślij opinię > raporty o błędach > [wybór kategorii]. W tym miejscu należy wybrać częstotliwość, dokładnie opisać problem, oraz upewnić się, że opcja "wyślij dane raportu systemu" jest zaznaczona.
Zgłoszenie z załączeniem raportu błędu należy wysłać tuż po jego wystąpieniu (do 5 minut), dzięki temu trafi do analizy w dziale technicznym.