Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kalendarz Samsung nie synchronizuje przypomnień, listy zadań z Kalendarza Google

(Temat utworzony: 30-09-2021 10:54 AM)
2425 Wyświetlenia
bartw2
Apprentice
Opcje

Witam

Aplikacja Kalendarz Samsung nie synchronizuje przypomnień, listy zadań z aplikacji Kalendarz Google.

Synchronizuje wydarzenia, Święta w Polsce.

Wyczyściłem pamięć cache, pamięć aplikacji Kalendarz Samsung, restart i dalej nic.

Galaxy A40, Android 11. Wszystkie aktualizacje (aplikacji, systemu, zabezpieczeń) na 30.09.2021r.

Czy można odinstalować wyłączyć aplikację Kalendarz Samsung?

22 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@bartw2  Witam

Czy w ustawieniach kalendarza jest włączona opcja synchronizacji?

bartw2
Apprentice
Opcje

Jest włączona. Była robiona ręcznie. Wydarzenia dodane w kalendarzu google się synchronizują. Tak samo jak pogoda z google oraz święta w Polsce...

Wydaję mi się, iż problemem jest przypomnienie. W kalendarzu samsung przypomnienie ustawia się aplikacją Reminder. Jeśli ustawi się je w telefonie, to kalendarz google też jego nie widzi.

0 Like
bartw2
Apprentice
Opcje

Wydarzenie ustawione w telefonie jest synchronizowane przez google.

0 Like
bartw2
Apprentice
Opcje

Jak można usunąć kalendarz Samsung? Wyłączyć się nie da. Odinstalować bądź wyłączyć jakimś programem ze sklepu Play? Bądź przez PC, debugowanie USB?!

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@bartw2  Nie ma możliwości wyłączenia ani odinstalowania kalendarza.

Mat123456
Student
Opcje
Cześć, nie wskakuj mi nigdzie powiadomienia jakiś pomysł? 

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, proszę wejść-> ustawienia-> powiadomienia-> kalendarz -> kategorie powiadomień. I sprawdzić czy wszystko jest włączone
szofdani
Pioneer
Opcje

Czy samsung planuje zrobić coś aby przypomnienia i zadania z kalendarza google synchronizowały się z kalendarzem samsung? Bardzo zależy mi na tej funkcji i rozważam powrót do Pixela jeśli nie pojawi się to w kolejnej wersji nakładki.... Obecnie wychodzi na to że aby synchronizować listę zadań z komputerem trzeba jeszcze posiadać konto microsoftu a na to się nie piszę.

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@szofdani Możesz przesłać sugestię do firmy Samsung.

[Poradnik] Jak zgłosić sugestię do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-usługi/porada-jak-zgłosić-sugestię-do-firmy-...

0 Like