Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zmienić domyślną aplikację do odtwarzania wideo?

(Temat utworzony: 06-02-2024 03:51 PM)
3914 Wyświetlenia
Apostoł
Journeyman
Opcje

Cześć,

Mam Galaxy A52 z systemem One UI 6.0.

Wygląda to trochę tak jakby Samsung całkowicie usunął możliwość zmiany domyślnej aplikacji do odtwarzania wideo... Przekopałem się przez wszystkie opcje i nigdzie tego nie ma. Jestem pewien, że kiedyś było, bo używałem przez długi czas innego odtwarzacza, a teraz nie mogę.

12 Odpowiedzi
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Odszukaj wybraną przez Ciebie aplikacje. Wejdź w informacje o aplikacji. Tam będziesz miał możliwość przypisania jej domyślnego używania.1707236944300_1707236944290_0.jpg

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Apostoł
Journeyman
Opcje

Ta odpowiedź kompletnie nic mi nie daje...

Nie ma takiej aplikacji jak Wideo. Żeby dostać się do ustawień odtwarzacza trzeba najlepiej włączyć jakieś nagranie, otworzyć Ustawienia wewnątrz aplikacji, wybrać "O Odtwarzaczu wideo" i wcisnąć "i" (dobrze ukryte, co nie?).

Screenshot_20240206_185653_Video Player.jpg

Dopiero można się dogrzebać do tego co pokazujesz.

010107f7-dfc6-4181-bd52-64d4fb57418e.jpg

Te opcje są bezużyteczne.

0 Like
S24U
Explorer
Opcje
A w aplikacje i aplikacje domyślne.
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Jaką masz wersje A52 ? bo ja nie mam jeszcze aktualizacji a miała być w grudniu podobno.
Co do aplikacji video to podobno mieli usunąć ja wraz z one ui 6. Więc może w tym problem, tyle że wtedy nie powinni blokować możliwości korzystania z innych.

Pytanie do użytkowników one ui 6 czy jest dalej aplikacja video po aktualizacji czy jej nie ma ?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Matinek Skąd masz informacje, że odtwarzacz wideo miał zniknąć jako aplikacja z systemu? Wręcz widzę, że była ona aktualizowana, aby lepiej współdziałać z systemem Android 14.

0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Miałem takie info w telefonie ale też pisze o tym w internecie. Chyba że zmienili zdanie w samsungu. Podobno aplikacja miała działać tylko z android 13.1707511305223_1707511305210_0.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Matinek Mówisz o zupełnie innej aplikacji. Odtwarzacz Wideo, a "Wideo Library to zupełnie inne aplikacje.

0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ale to jest odtwarzacz video jest ikona są tam pliki video można zrobić okienko pływające z filmem video. To że w galeri też można odtworzyć plik wideo to nie znaczy ze galeria jest pełnoprawnym odtwarzaczem video. Ikona galeri jest do zdjęć a ikona video do video, podział musi jakiś być jak dla mnie.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Matinek Spójrz, że Videoplayer i Video Library to nie jest to samo:
Samsung Videoplayer:
https://galaxystore.samsung.com/prepost/000003980724

Samsung Video Library:
https://galaxystore.samsung.com/prepost/000004381638

0 Like