Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Jak wyłączyc Asystenta Google w A71

(Temat utworzony: 14-11-2021 12:15 PM)
478 Wyświetlenia
Ewa2021
Navigator
Opcje

No właśnie, jak wyłączyć Asystenta Google w A71?

Wg znalezionych informacji, należy:
1) uruchomić aplikację Google - jak to zrobić? Kliknięcie w ikonę Google powoduje wyświetlenie najróżniejszych informacji z obrazkami. Czy to jest uruchomione Google?
2) kliknąć menu Więcej - nie widzę niczego takiego, także nie widzę 3 kropek ani na górze ekranu , ani po przewinięciu ekranu do końca w dole.

Jak zatem to zrobić skutecznie w A71 ?
Ponadto, chyba istnieje więcej asystentów - jak sprawdzić czy działają i jaką metodą/metodami to wszystko wyłączyć.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Otwórz aplikację Google. Kliknij na ikonkę w prawym, górnym rogu ekranu (będzie to literka informująca o zalogowaniu Ciebie do google). Wybierz USTAWIENIA. Kliknij na ASYSTENT GOOGLE. Przewiń ekran do pozycji OGÓLNE (zarządzaj ogólnymi ustawieniami Asystenta), przesuń suwak dezaktywując asystenta google.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 Odpowiedzi
Dolan
Voyager
Opcje
Jeżeli chodzi ci o to żeby po przytrzymaniu środkowego przycisku nie otwierał się asystent to Ustawienia -> Aplikacje -> Wybierz domyślne aplikacje -> Asystent Cyfrowy -> Aplik. wspom. urządzenia -> Brak. A jeżeli chcesz wyłączyć aktywację głosową no to Google -> Twój awatar w prawym górnym rogu ekranu -> Ustawienia -> Asystent Google -> Ok Google i Voice Match -> wyłącz
Ewa2021
Navigator
Opcje

@Dolan, dziękuję za odpowiedź. Chodziło mi o wyłączenie w ogóle Asystenta Google.

Co do Twojej rady, to nie wiem jak przejść od przytrzymania środkowego przycisku i pokazania się czegoś od Asystenta, często z komunikatem głosowym, do Ustawień, jak rozumiem tegoż Asystenta. Czy to jest ta mała ikonka przedstawiająca jakby coś palącego się z lewej strony u dołu? (I znowu wychodzi brak dobrego opisu!) Kliknęłam na nią, ale Ustawień ani Aplikacji tam nie widzę.

Co do dalszej części Twojej wypowiedzi, to nie chcę od niego nic ani czytać, ani słyszeć. I nie chcę uzasadniać dlaczego.

0 Like
Rozwiązanie
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Otwórz aplikację Google. Kliknij na ikonkę w prawym, górnym rogu ekranu (będzie to literka informująca o zalogowaniu Ciebie do google). Wybierz USTAWIENIA. Kliknij na ASYSTENT GOOGLE. Przewiń ekran do pozycji OGÓLNE (zarządzaj ogólnymi ustawieniami Asystenta), przesuń suwak dezaktywując asystenta google.
Ewa2021
Navigator
Opcje

@analyzer65, bardzo Ci dziękuję za tak prostą, a zarazem precyzyjną wskazówkę. Oczywiście wyłączyłam.

Kol @Dolan , dobrze, że usunąłeś swoja nieładną odpowiedź.

0 Like
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Proszę bardzo 😉
0 Like