Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Jak wyłączyć przezroczystość dla Quick Panel - Szybkiego panelu?

(Temat utworzony: 08-05-2021 10:03 AM)
1476 Wyświetlenia
Sideris
Journeyman
Opcje

Telefon Samsung Galaxy A40, Android 11, OneUI 3.1

Szukam sposobu na wyłączenie przezroczystości tego panelu lub likwidację rozmycia ikon, wygląda to okropnie. Czy ma ktoś na to jakiś sposób?

Znalazłem sporo wątków, które sugerują użycie Good Lock lub podobnych rozwiązań One Shade, ale chciałbym uniknąć dziwnych aplikacji. Tej pierwszej u nas nie ma dostępnej z tego co już wyczytałem. Jest tutaj też poradnik do GL -> https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/good-lock-2021-dostosuj-swoje-ur...

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sideris, Na początku korzystałem z Activity Mangager, ale obecnie korzystam z NiceLock. Jest prostszy w obsłudze i informuje o dostępności aktualizacji modułów. Po ustawieniu motywu możesz usunąć aplikację uruchamiającą.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
5 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sideris, Bez użycia aplikacji zewnętrznych raczej nie uzyskasz takiego efektu. Do tego celu najbezpieczniej będzie skorzystać z aplikacji Theme Park z pakietu Good Lock. Deweloperem aplikacji jest Samsung, więc nie widzę tutaj żadnych powodów, aby jej nie instalować. Inne aplikacje firm trzecich tego typu wymagają wielu zgód do poprawnego działania, co może wzbudzić wątpliwości dotyczące bezpieczeństwa.

Screenshot_20210508-120338_Theme Park.jpgScreenshot_20210508-120359_One UI Home.jpgScreenshot_20210508-120617_One UI Home.jpg

W Theme Park można ograniczyć rozmycie do 0%, ale pewien stopień przezroczystości zawsze zostanie pomimo ustawienia transparency na 0%.

Sideris
Journeyman
Opcje

Tylko ta aplikacja nie jest dostępna w PL, zainstalowałem GoodLock korzystając z APK (Theme Park jest modułem GL o ile dobrze rozumiem, bo też nie ma czegoś takiego w sklepie SGa)  ale po uruchomieniu mam w niej stosowny komunikat i brak możliwości użycia. Widziałem poradniki, że albo kombinuje z VPN, wyciąganiem karty sim albo korzystam z jakichś dziwnych tworów typu FineLock czy NiceLock. Nie podoba mi się, że do uruchomienia tej aplikacji trzeba tyle szpagatów wykonywać. @kamil40013 Jak uruchamiasz Good Lock?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sideris, Nie trzeba kombinować z VPN lub zmianą karty SIM. Wystarczy sama instalacja aplikacji Theme Park 1.0.08.9. Jak już wiesz, ikona nie pojawia się na pulpicie i konieczne jest użycie tzw. launchera. Najpopularniejszymi i najprostszymi są NiceLock oraz Fine Lock, ale możesz też skorzystać, np. z Activity Manager.

Sideris
Journeyman
Opcje

Czy polecasz któreś z rozwiązań szczególnie? Czytając opinie o tych aplikacjach szału nie ma.

0 Like
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Sideris, Na początku korzystałem z Activity Mangager, ale obecnie korzystam z NiceLock. Jest prostszy w obsłudze i informuje o dostępności aktualizacji modułów. Po ustawieniu motywu możesz usunąć aplikację uruchamiającą.

0 Like