Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak włączyć i sprawdzić Asystenta Google na dowolnym telefonie?

(Temat utworzony: 13-12-2018 10:28 PM)
9053 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Google Polska potwierdził, że jeszcze w tym roku Asystent Google pojawi się w polskich telefonach z systemem Android. Co jakiś czas docierają nowe informacje od użytkowników, którzy odkryli, że asystent znienacka pojawił się na ich smartfonach. Wygląda na to, że Google w dalszym ciągu testuje usługę udostępniając ją wyłącznie losowym użytkownikom.

Asystent-Google.jpg

Już teraz możecie sprawdzić czy asystent jest dostępny na Waszych telefonach. Wystarczy przytrzymać przycisk home przez kilka sekund. Jeżeli pojawi się plansza jak wyżej to znaczy, że należycie do szczęśliwego grona pierwszych osób, które mogą skorzystać z nowej usługi.

Jeżeli jeszcze nie otrzymaliście asystenta a chcielibyście sprawdzić jego możliwości to za pomocą kilku prostych kroków możecie go włączyć jednorazowo. Poniższe kroki trzeba powtarzać za każdym razem kiedy ponownie chcecie go włączyć.

Jak jednorazowo włączyć asystenta?

• Uruchom aplikację Google i ustaw język angielski (US) jako główny: Google > Więcej > Ustawienia > Język wyszukiwania.
  • Uruchamiaj wyszukiwanie głosowe i wypowiadaj frazę „Weather in Warsaw”. Powtarzaj ten zabieg do momentu aż wyświetli się interfejs asystenta.
  • Następnie obróć ekran do orientacji poziomej i wyszukaj głosowo dowolną polską frazę.

Powyższe zrzuty wykonałem na telefonie Note9, który jeszcze oficjalnie nie otrzymał asystenta głosowego. Dajcie znać czy udało Wam się sprawdzić możliwości polskiej wersji Asystenta Google.

3 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mirudo24  napisał(a):

Dajcie znać czy udało Wam się sprawdzić możliwości polskiej wersji Asystenta Google.

Wystarczy wpisać "Asystenta google po polsku" i mamy odpowiedż tutaj

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W internecie jest sporo informacji na temat asystenta. Moje pytanie dotyczy forumowiczów oraz ich wrażeń z użytkowania. Jestem również ciekawy czy ktoś z osób udzielających się na forum otrzymał już dostęp do pełnej usługi.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like