Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak ograniczyć korzystanie z danych komórkowych aplikacji instagram

(Temat utworzony: 15-02-2023 05:41 PM)
1518 Wyświetlenia
msss95
Pioneer
Opcje
Otwieram instagrama raz na 2 dni na chwilkę a tymczasem ona zużywa mi bardzo dużo internetu z karty SIM. Jak mogę zrobić by miała uprawnienia tylko z wifi korzystać? Czyli jak zablokować jej dane komórkowe
?

image

17 Odpowiedzi
just2red
Voyager
Opcje
Ustawienia systemowe -> aplikacje -> instagram -> uzycie ( dane komorkowe ) -> zezwol na uzycie w tle
msss95
Pioneer
Opcje
Mam zaznaczone że nie ma zezwalać Screenshot_20230215_191443_Settings.jpg
0 Like
just2red
Voyager
Opcje
Mimo to dalej zuzywa dane jak nie korzystasz?
0 Like
msss95
Pioneer
Opcje
Jest jak na wykresie w tytułowym screenie
0 Like
just2red
Voyager
Opcje
Sprobuj wyczyscic dane aplikacji i cache
0 Like
ukash
Pathfinder
Opcje
Sprawdź czy masz włączone oszczędzanie danych.
Oraz sprawdź czy suwak przy Instagram nie jest włączony na liscie aplikacji w opcji: Można używać danych przy włączonym oszczędzaniu danych.Screenshot_20230216_103248_Settings.jpgScreenshot_20230216_103708_Settings.jpg
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ale jak piszesz ze używasz go nawet raz na dwa dni to normalne że zużyje dane jak włączysz aplikacje zwłaszcza jak korzystasz z sieci. No chyba że przez wifi ale wtedy to było by dziwne że pobiera ci z danych komórkowych. A na zdjeciu widać że masz lte włączone wiec to normalne.
0 Like
SimonSwan
Pioneer
Opcje
W ustawieniach połączeń: 1724258422524.jpg1724258422545.jpg1724258422589.jpg
0 Like
SimonSwan
Pioneer
Opcje
Zauważyłem, że u mnie Instagram pobiera bardzo dużo danych mobilnych w porównaniu do innych użytkowników (różnych marek/modeli telefonów) = zwyczajne przeglądanie rolek i story.

Czy mógłbym prosić (by zobaczyć czy to u mnie jest jakoś wygórowany ten problem, czy może uśredniony wśród odpowiedniej społeczności) o ilość danych jaką zużyliście w jakim czasie?
- zapamiętać ile było zużytych 'dane komórkowe'; poprzeglądać IG i zobaczyć ile zużyło się w tym czasie
- czas przy włączonym ekranie aplikacji jest w ustawieniach baterii telefonu (jest bardziej odpowiedni niż czas w aplikacji), np. w ciągu całego dnia
- Oraz informacje czy macie włączone oszczędzanie danych w aplikacji oraz opcje "mediów wysokiej rozdzielczości"

Np.
650MB / 34min, [Data saver] On/Off, HR/HR

image

image

image