Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Jak odpowiadać na konkretne wątki w wiadomościach SMS?

(Temat utworzony: 22-08-2023 02:16 PM)
2346 Wyświetlenia
Members_7d3OV87
Apprentice
Opcje

Dzień dobry wszystkim, 

Borykam się z pewnym problemem po przesiadce z iPhone na Folda 5. Nie wiem jak odpowiadać na konkretne wątki w wiadomościach SMS. Chodzi w ogromnym skrócie o to, aby można było uruchomić coś na zasadzie opcji "odpowiedz" po kliknięciu i przytrzymaniu konkretnego wątku w oknie rozmowy SMS. Dodatkowo w jabłku w ten sposób można było również dodawać emotikony (uśmiech, kciuk w górę itd.). W Samsungu jedyne opcje które się pojawiają to": 

- Usuń
- Kopiuj tekst
- Zaznacz tekst
- Prześlij dalej
- Udostępnij
- Oznacz wiadomość gwiazdką
- Dodaj do przypomnienia
- Wyświetl szczegóły

Stąd moje pytanie - czy da się to jakoś włączyć? Szukałem już wszędzie, bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Maciek

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
AdamZF
Voyager
Opcje
Cześć!

Niestety domyślna aplikacja wiadomości nie ma takiej funkcjonalności. Używam czatu RCS i nic to nie zmienia w tej kwestii. Możesz spróbować czatu RCS przez aplikację od Google. Nie ma gwarancji, że tam wszystko będzie działać, bo jeszcze jakiś czas temu ta funkcja była w fazie testu i tylko niektórzy mieli do niej dostęp. Po przesiadce z IOS na Android możesz odczuwać pewien dyskomfort, bo tutaj wiele rzeczy działa inaczej. Poza tym, cześć funkcjonalności jest zależna od tego, czy dany producent zaimplementuje ją w swojej nakładce.

Pozdro!

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Standardowe wiadomości SMS nie oferują takiej możliwości. Możesz spróbować włączyć czat RCS w aplikacji do wiadomości, ale dodatkowe funkcje będą dostępne wyłącznie w konwersacjach z osobami, które również posiadają włączoną tę opcję. Funkcję można włączyć w ustawieniach aplikacji do wiadomości.

Funkcja, o której piszesz na pewno dobrze działała pomiędzy telefonami iPhone. W przypadku wysłania wiadomości na telefon z systemem Android odbiorca widzi taką wiadomość zupełnie inaczej niż użytkownik iPhone.

Możesz również rozważyć instalację jednego z komunikatorów jak np. Messenger, WhatsApp czy Google Chat.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

11 Odpowiedzi
Rozwiązanie
AdamZF
Voyager
Opcje
Cześć!

Niestety domyślna aplikacja wiadomości nie ma takiej funkcjonalności. Używam czatu RCS i nic to nie zmienia w tej kwestii. Możesz spróbować czatu RCS przez aplikację od Google. Nie ma gwarancji, że tam wszystko będzie działać, bo jeszcze jakiś czas temu ta funkcja była w fazie testu i tylko niektórzy mieli do niej dostęp. Po przesiadce z IOS na Android możesz odczuwać pewien dyskomfort, bo tutaj wiele rzeczy działa inaczej. Poza tym, cześć funkcjonalności jest zależna od tego, czy dany producent zaimplementuje ją w swojej nakładce.

Pozdro!
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Standardowe wiadomości SMS nie oferują takiej możliwości. Możesz spróbować włączyć czat RCS w aplikacji do wiadomości, ale dodatkowe funkcje będą dostępne wyłącznie w konwersacjach z osobami, które również posiadają włączoną tę opcję. Funkcję można włączyć w ustawieniach aplikacji do wiadomości.

Funkcja, o której piszesz na pewno dobrze działała pomiędzy telefonami iPhone. W przypadku wysłania wiadomości na telefon z systemem Android odbiorca widzi taką wiadomość zupełnie inaczej niż użytkownik iPhone.

Możesz również rozważyć instalację jednego z komunikatorów jak np. Messenger, WhatsApp czy Google Chat.

Members_7d3OV87
Apprentice
Opcje

Szkoda dziękuję za odpowiedź :smiling-face:

Members_7d3OV87
Apprentice
Opcje

Tak, wiem, że Messenger, WhatsApp czy Google Chat mają zaimplementowane takie rozwiązanie, natomiast chodziło mi stricte o aplikację do rozmów SMS. W każdym razie, dzięki za odpowiedź :smiling-face:

0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Jak najbardziej aplikacja wiadomości od samsunga obsługuje RCS, nawet lepiej jak ta od Google, używałem obu i od Google potrafiła rozłączać RCS, przy aplikacji od samsunga nie ma tego problemu. Oczywiście RCS działa tylko jak mają to włączone obie strony, ale zauważyłem od jakiegoś czasu że coraz więcej osób z tego korzysta.
0 Like
rybus85
Helping Hand
Opcje
U mnie było odwrotnie. A tak od praktycznie samego początku jak wyszedł RCS używam apki od Google. Nie wrócę już za nic do tej od Samsunga. Do tego oczywiście gboard 😜
0 Like
AdamZF
Voyager
Opcje
Oczywiście, że aplikacja od Samsunga wspiera RCS, cały czas tak korzystam z czatu.
0 Like
kaśka01
First Poster
Opcje
Nie mogę usuwać sms i czasem odpisywać.Te funkcje są wygaszone,dlaczego?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kaśka01, korzystasz z aplikacji wiadomości od Samsunga czy od Google?

0 Like