24-11-2019 01:34 PM
Czy SHealth potrafi synchronizować wszystkie rodzaje treningu z Endomondo?
Mam ustawioną synchronizację między aplikacjami. Treningi z Endomondo importują się do SHealth. Zgodnie z manualem trawa to niestety do 24h. Niestety synchronizują się jedynie najbardziej podstawowe treningi typu 'Chód', 'Jazda na rowerze'. W ogóle nie synchronizują się treningi typu 'Rozciąganie', 'Trening obwodowy' - pomimo że SHealth 'umie' rejestrować takie treningi.
Moja chęć korzystania z Endomondo wynika z tego, że SHealth na Galaxy Watch Active strasznie zaniża ilość spalonych kalorii. Mimo, że zaimportowane z Endomondo dane są bardzo ubogie, to choćby ilość spalonych kalorii chciałbym mieć prawdziwą w jednym miejscu.
Z góry dziękuję za pomoc i wskazówki.
24-11-2019 04:32 PM — edytowano 24-11-2019 04:33 PM
@adas09, Sprawdziłem działanie synchronizacji u siebie i jest dokładnie tak jak napisałeś. Treningi Rozciąganie oraz Trening obwodowy nie synchronizują się z Samsung Health. Wygląda, to na brak pełnej kompatybilności obu aplikacji. W takiej sytuacji najlepiej jest wysłać zgłoszenie do pomocy techincznej Endomondo. Możesz wysłać je używając poniższej strony. Na samym dole znajdziesz odnośnik "Submit a request".
https://support.endomondo.com/hc/en-us/articles/115003556207-Samsung-Health
24-11-2019 07:59 PM
Dzięki za potwierdzenie, że to nie tylko moje 'dolegliwości'.
Napisałem do supportu Endomondo. Dam znać jak dostanę jakąś odpowiedź.
26-11-2019 09:40 AM
Odpowiedź od Under Armour:
Hi Adam,
Thanks for writing. I apologize for any inconvenience. Please know that I have forwarded this along to the development team and they are investigating the cause. At this time, I'm unsure of how quickly it will be fixed, but we do hope to have the problem taken care of soon. We will to try our best to reach out to you again when a fix for this issue is available. Thank you for your patience and understanding while we troubleshoot the problem.
Kindly,
Caroline
Należy oczekiwać zatem.
26-11-2019 01:39 PM
@adas09, Ja także otrzymałem odpowiedź w tej sprawie
Koniecznie daj znać jeśli otrzymasz kolejną odpowiedź w tej sprawie.
27-11-2019 09:30 AM
Kolejnej odpowiedzi nie otrzymałem, aczkolwiek info które Ty dostałeś wydaje się nie do końca prawdziwe. Wczoraj zsynchronizowały mi się 2 treningi, które nie miały dystansu. Po stronie Endomondo zarejestrowane jako 'Gimnastyka' i 'Trening siłowy'.
Chyba, że support Endomondo tak szybko działa. Wtedy to czapki z głów!
Nic. Pozostaje czekać na odpowiedź i dalej testować samemu.