Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galeria Samsung, a aplikacja Moje pliki

(Temat utworzony: 05-01-2022 09:19 PM)
1477 Wyświetlenia
ziemskimichal
Voyager
Opcje
Witam,

jakiś czas (być może kilka lat) temu, przy aktualizacji systemu, zostało dodanych wiele narzędzi do Galerii Samsung. M. in. pojawiła się możliwość "grupowania", czy też przenoszenia folderów/katalogów w galerii (można utworzyć katalog i umieścić w nim podkatalogi).

Pewnym problemem jest to, że jeśli zgrupuję kilka folderów wewnątrz aplikacji Galeria Samsung, to taki folder tworzony jest jedynie wewnątrz Galerii. Coś jak ... "wirtualny" folder(?).

Odniosę się do tytułu - w aplikacji Moje pliki wszystkie foldery stworzone w Galerii S. są w głównym katalogu (lub DCIM) pamięci wewn. lub karty Sd.

W przypadku dużej ilości katalogów ze zdjęciami/plikami wideo, trochę za dużo czasu zajmuje "odnajdywanie się" w tym bałaganie ...

Jeszcze nie dostałem aktualizacji i chciałbym wierzyć, że to zostało poprawione ... 
Cóż ... Mogłem to napisać rok temu, to by "pewnie" było ... :winking-face:

Pozdrawiam!

mZ

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
ziemskimichal
Voyager
Opcje
Nie do końca tak jest.

1. Zaznacz kilka zdjęć
2. Skopiuj je do nowego kat. utworzonego "wewnątrz" galerii
3. Otwórz Moje pliki i znajdziesz ten katalog
4. Zaznacz kilka katalogów w galerii i wybierz opcję "Grupuj"
5. Takiego kat. w Moich plikach już nie znajdziesz
mZ

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 Odpowiedzi
Nugens
Explorer
Opcje
Tworząc katalogi w galerii nie tworzysz katalogów w pamięci telefonu czy też na karcie pamięci lub odwrotnie. Kiedyś podłączyłem sobie telefon do kompa i przez komputer potworzylem sobie katalogi ze zdjeciami, ale wchodząc w galerie dalej był bałagan. Podsumowywując galeria i moje pliki są niezależnymi programami. Ja poukładałem sobie katalogi w galerii bo najczęściej używam, zajęło mi to ze 3h, ale teraz mam porządek.
Rozwiązanie
ziemskimichal
Voyager
Opcje
Nie do końca tak jest.

1. Zaznacz kilka zdjęć
2. Skopiuj je do nowego kat. utworzonego "wewnątrz" galerii
3. Otwórz Moje pliki i znajdziesz ten katalog
4. Zaznacz kilka katalogów w galerii i wybierz opcję "Grupuj"
5. Takiego kat. w Moich plikach już nie znajdziesz
mZ