Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galeria i OneDrive

(Temat utworzony: 26-10-2020 04:55 PM)
480 Wyświetlenia
Elmek
Apprentice
Opcje
Witam
Od paru dni bez przerwy gdy zaglądam do Galerii lub używam aplikacji do przeglądania plików, pojawia się nachalna informacje o możliwości skorzystania z OneDrive Microsoftu.
Posiadam 256GB kartę, ledwo zapełnione 60GB, nie mam zamiaru korzystać z płatnych, powolnych, korzystających z danych transmisji i często kasujących usług chmur.

Jest możliwość by ten komunikat łaskawie przestał do ciężkiej cholery się pojawiać?!?
9 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Elmek, Jaki posiadasz model telefonu ? Spróbuj skorzystać z porady przedstawionej przez @mirudo24, w tej wiadomości.

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/onedrive-to-nowa-chmura-dla-nasz...

Elmek
Apprentice
Opcje
Samsung Galaxy S7 Edge, sprawdzę jak wrócę z pracy.

[Edit] Jednak lektury nie było dużo.
Wybieranie opcji, instalacja OneDrive i oczywiście anulowanie nie pomaga, nadal natrętnie wyskakuje okienko.
Aktualizacji w sklepie Samsung brak jak na razie...
0 Like
ŁukaszD
Pathfinder
Opcje

@Elmek Sprawdzałeś zarówno aktualizacje aplikacji systemowych w Galaxy Store i aktualizację systemu?

0 Like
Elmek
Apprentice
Opcje
Tak, niedawno znów była aktualizacja aplikacji.
Aktualizacji systemu nie było już prawie pół roku, to S7 Edge, choć ma kopa i będzie przez przynajmniej 5 lat to jedna z praktyk producenta by zmusić klienta do kupna nowego telefonu :winking-face:

Wracając do tematu, Galeria w wersji 5.4.15.0 nadal pokazuje okienko z nachalną informacją bez możliwości wyłączenia jej permanentnie.
0 Like
SebaK
Expert
Opcje

@Elmek  Sprawdź zachowanie aplikacji, gdy odinstalujesz aktualizację Galerii z pozycji:
Ustawienia -> Aplikacje -> Galeria -> 3 kropki w prawym górnym rogu -> Odinstaluj aktualizacje. 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Elmek, Możesz też spróbować wyczyścić pamięć i dane aplikacji Galeria. Ostatnio na S7 Edge pojawiła się aktualizacja Galerii do wersji 5.4.15.0, ale nie udało mi się w żaden sposób wymusić pojawienia się komunikatu o synchronizacji. Po wejściu w ustawienia synchronizacji pokazuje się tylko poniższy ekran, ale przy uruchamianiu Galerii nie mam żadnego okienka.

Screenshot_20201030-180409_Samsung Cloud.jpg

Elmek
Apprentice
Opcje
Podziałało, częściowo. Okienko nie pojawia się gdy uruchomę aplikację Galerii ale gdy zrobię zdjęcie i otworzę listę ostatnio wykonanych. To samo jak ściągnę plik graficzny i otworzę z listy powiadomień.Screenshot_20201101-030046_Samsung Cloud.jpg
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Elmek, Jedyne co mi jeszcze przychodzi na myśl, to próba odinstalowania aktualizacji aplikacji Samsung Cloud

Ustawienia --> Aplikacje --> Samsung Cloud --> 3 kropki --> Odinstaluj aktualizacje

Ist1
First Poster
Opcje
Nachalność tych komunikatów jest skandaliczna. Jest to nieprawdopodobne, że tak duża i poważna firma ucieka się do takich metod.
0 Like