Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy werable - komunkat błąd łączenia ze słuchawkami

(Temat utworzony: 09-01-2022 12:16 AM)
2428 Wyświetlenia
Małgo65
Apprentice
Opcje

Dziś kupiłam słuchawki Galaxy buds live w Media Markt. Po zainstalowaniu w smartfonie aplikacji Galaxy wearable nie jest możliwe ich połączenie z telefonem. Najpierw info , że słuchawki nie są połączone , następnie komunikat błąd łączenia ze słuchawkami . Dodaję ,że wyrzuca mnie z aplikacji , ekran zaczyna migać na zmianę czarny i następnie pojawia się komunikat że połączono z siecią światłowodową orange , który mam w domu. Proszę o pomoc.

0 Like
81 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@PrzemekM Super Przemku będziemy mieć wtedy pewność na 100% Ja właśnie nie mam możliwości sprawdzenie. Pozdrawiam
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Telefon ten powinien obsługiwać te słuchawki.  Nowy standard Bluetooth w wersji o niskim zapotrzebowaniu na energię jest wstecznie kompatybilny z urządzeniami wykorzystującymi technologię w wersji 4.2, 4.1 lub 4.0. Oznacza to, że smartfon z Bluetooth 5 nie odmówi współpracy z akcesoriami (takimi jak słuchawki czy smartwatch) ze starszą wersją Bluetooth (np. v4.0).

Małgo65
Apprentice
Opcje

Niestety mój Galaxy S5 Neo nie obsługuje tych słuchawek

Słuchawki są ok, sprawdzone na innym telefonie jak i na moim nowym właśnie kupionym

A52 s 5G .

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc

TomaszMichas
Journeyman
Opcje
Witam, mam problem z aplikacja Galaxy Wearable. Jakiego urządzenia nie chciałbym sparować to aplikacja mieli mieli i wyskakuje komunikat ' Sprawdź połączenie sieciowe a następnie spróbuj ponownie '. Dodam że błąd w aplikacji pokazuje się na nowo zakupionych telefonach S20 Fe oraz A52s 5G. Resetowałem ustawienia sieci itp i nic to nie daje. Wcześniej na starych urządzeniach S9 oraz A70 wszystko działało bez zarzutu. Problem w aplikacji czy nowe telefonu i to dwa inne modele zepsute ?

image

0 Like
Martuśka83
Student
Opcje
Mam to samo, kupiłam dziś słuchawki i nie mogę ich otworzyć w werable.
0 Like
TomaszMichas
Journeyman
Opcje
Może problem z aplikacja ? Bo teraz próbuje podłączyć nowe słuchawki pod stary telefon to ten sam błąd wyskakuje. Tak samo swój stary zegarek pod stary telefon żony i taki sam błąd. Wygląda tak jak by nie można było połączyć nowych ( nigdy wcześniej nie sparowanych ) urządzeń do telefonu
0 Like
TomaszMichas
Journeyman
Opcje
Aplikacja Wearable była odinstalowywana i instalowana na nowo, bez rezultatu
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TomaszMichas   Witam

Czy jakiekolwiek urządzenie łączy się z telefonem po bluetooth?

blazko215
First Poster
Opcje
Witam, ostatnio zakupiłem zegarek galaxy watch 4. Po wielu próbach łączenia się z zegarkiem przez aplikację Wearable, ciągle pojawiał się komunikat, aby sprawdzić sieć lub cały czas wyświetlała się ikona ładowania. Próbowałem przeinstalowywanie aplikacji, resetowanie zegarka, resetowanie ustawień sieciowych, restartowanie telefonu. Czy jest sposób na rozwiązanie tego problemu? Dołącze tylko, że jestem posiadaczem telefonu Samsung Galaxy s10.
0 Like
TomaszMichas
Journeyman
Opcje
Tak łącza się normalnie inne urządzenia po bluetooth, jest problem tylko z urządzeniami które muszę współdziałać z galaxy wearable ponieważ aplikacja się zawiesza podczas parowania i wyswietla się komunikat jak wyżej na zdjęciu
0 Like