Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Funkcje aparatu

(Temat utworzony: 29-03-2023 02:13 AM)
236 Wyświetlenia
Members_URMs8jl
First Poster
Opcje

Chciałem zapytać o funkcje w zdjęciach która raz mi się pokazała i więcej jej nie widziałem. Zrobiłem niedawno zdjecie w górach i po prawej stronie na dole pojawiła mi się mała ikonka po kliknięciu której utworzył mi się 12 sekundowy klip przedstawiający to zdjecie jako klip od wschodu do zachodu

0 Like
74 Odpowiedzi
Melodos
Pathfinder
Opcje
W serii A52 przetwarzanie zdjęć jest robite „na kawałki”. Funkcje ogólne typu poprawa jasności, zwiększanie rozdzielczości etc nie są dostępne dla każdego zdjęcia osobno, ale zbiorczo w dziale „Sugestie” w Galerii. Galeria sama co jakiś czas „wymyśla” co konkretnie zrobić i z którymi zdjęciami.

Natomiast niektóre funkcje przetwarzania, np. usuwanie cienia czy obiektów, są dostępne w edytorze zdjęć, po wybraniu z menu pozycji „gumka do usuwania obiektów”. Piszę na podstawie umiejscowienia tych funkcji w A52s, ale podejrzewam że w a52 jest identycznie lub bardzo podobnie.
AlanDab
Pioneer
Opcje
Dobrze, dziękuję
W1234567890
Helping Hand
Opcje
A u mnie nie ma jeszcze one ui 5.1
0 Like
Melodos
Pathfinder
Opcje
U mnie też nie, choć pojawi się lada dzień. Jednakowoż akurat te funkcje (usuwanie obiektów i cieni) już się pojawiły w aktualizacji Galerii sprzed paru dni. W serii A po prostu wszystko to funkcjonuje nieco inaczej niż w serii S i niektóre funkcje pojawiają się w nieco inny „sposób”.
0 Like
Aras1313
Helping Hand
Opcje
Witam, korzystacie z optymalizatora scenerii w s23ultra czy macie to wylaczone? Jaka różnica z i bez?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Aras1313  Witam

Różnie bywa czasami optymalizator scenerii bardzo się przydaje ciekawe efekty można uzyskać a czasami są momenty gdzie lepiej go wyłączyć wszystko zależy od tego co fotografujemy O jakiej porze.

patyczak
Black Belt 
Opcje
To kolejne, po jakimś RAM+ marketingowe hasło. Osobiście robię zdjęcia poprzez Expert RAW. Zdjęcia są zapisywane jako dng (do ew. edycji) i jako jpg, dlatego zawsze mam furtkę do poprawienia zdjęcia, jeśli jest coś nie tak.
0 Like
eternal oblivion
Explorer
Opcje

received_1293545204708998.jpeg

 co oznacza przycisk zaznaczony czerwony kółkiem? i co oznacza przytrzymanie go (robi się wtedy żółty)?

dziękuję z góry za odpowiedź

0 Like
Aras1313
Helping Hand
Opcje
Blokowanie ostrości na zaznaczonym obiekcie
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, gdy klikniemy tą ikonkę, to aparat będzie wyostrzał ten element/ część kadru , nawet przy poruszaniu telefonem.