Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Fragment textu z wiadomości SMS

(Temat utworzony: 12-08-2019 09:31 AM)
7816 Wyświetlenia
AaMB
Pioneer
Opcje

Witam wszystkich

Czy ktoś z Was zna metodę kopiowania fragmentu textu z wiadomości SMS w aplikacji Wiadomości??

Np. otrzymują SMS z numerem paczki i chcę go skopiować (tylko numer paczki) i wkleić w przeglądarce (np. Chrome, firefox ...).

Oczywiście są metody żeby tego dokonać, takie jak kopiowanie całej wiadomości i wklejanie w nową lub w jakiś notatnik no i potem skopiowanie tego konkretnego fragmentu.

A wystarczyło by żeby ktoś z SAMSUNGA troszkę pomyślał i stał się bardziej przyjazny dla użytkownika.

43 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AaMB, nie ma możliwości skopiowania fragmentu treści z wiadomości SMS. Kopiowanie jest aktywne wyłącznie w trybie edycji czyli można to zrobić np. po wybraniu opcji Przekaż. Zachęcam również do zgłoszenia sugestii do firmy Samsung za pomocą aplikacji Samsung Members.

0 Like
Marek51
Apprentice
Opcje

Da się zaznaczyć część treści SMS-a, przytrzymując tekst SMS-a i wybierając z menu "Zaznacz tekst".

Pojawi się tekst z niebieskim zaznaczeniem i dwoma łezkami na końcach, którymi można wybrać część tekstu do skopiowania, następnie nacisnąć z ramki powyżej "Kopiuj". Część tekstu będzie skopiowana do schowka.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marek51, Warto dodać, że opcja ta jest dostępna dopiero od Androida 10. Wcześniej nie była ona dostępna.

Android 9Android 9Android 10 BetaAndroid 10 Beta

0 Like
Marek51
Apprentice
Opcje

Dostępna jest również w Androidzie 9, czego przykładem jest mój S 10.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Poniżej screen z androida 9 z rozwiniętym menu opcji dostępnych do obróbki tekstu wiadomości.

sms.jpg

Na modelu A50 brak opcji zaznaczania tekstu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013@Szewcu72@Marek51, w modelu Galaxy Note10+ z systemem Android 9 również jest możliwość zaznaczania tekstu. Podejrzewam, że opcja jest dostępna w zależności od wersji nakładki One UI.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24, Jaką masz wersję aplikacji wiadomości na Note 10+ ? U mnie jest 10.1.00.76 i nie mam opcji selektywnego zaznaczania wiadomości, tak jak widać na zrzucie ekranu.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013, mam identyczną wersję aplikacji. Teraz sprawdziłem ponownie i możliwość selektywnego zaznaczania treści jest dostępna po wybraniu opcji Kopiuj tekst. Pojawia się nowe okno, w którym możemy zaznaczyć interesujący nas fragment wiadomości.

Ukaszm
Apprentice
Opcje

To są jakieś ***** kupiłem wczoraj A52s mamy rok 2022 , a mam wrażenie jakbym się cofnął do 2012  , jak to jest możliwe że nadal nie można zaznaczać pojedynczych wyrazów w wiadomościach sms czy w messenger ...