Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

FILTRY ND

(Temat utworzony: 18-04-2023 07:52 PM)
971 Wyświetlenia
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Czy ktoś z Państwa używa filtrów ND z S23 ultra? Jeśli tak prosiłbym o namiar na jakieś rozwiązanie systemowe związane z mocowaniem do telefonu. 
0 Like
19 Odpowiedzi
PiotrekC
Explorer
Opcje
Podbijam, też jestem zainteresowany.
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Jedyne rozwiązanie jakie znalazłem to klips na filtry 52mm a wolałbym coś z magnesem
0 Like
Basement22-22
Pathfinder
Opcje
To jakiś klips dedykowany pod 23U czy uniwersalne rozwiązanie?
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Niestety uniwersalne Screenshot_20230420_145835_Amazon Shopping_1000013373_1681995515.jpg
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
0 Like
Basement22-22
Pathfinder
Opcje
"Niestety uniwersalne".
To właśnie dobrze :). Ponieważ posiadam s21fe a wątpię, żeby do mojego modelu tel. ktoś produkował dedykowane rozwiązania.

Ja się wkręciłem w "smarfonową" fotografie jednak zaczynają mi powolutku przeszkadzać jej pewne ograniczenia. Najbardziej mi brakuje precyzyjnej kontroli nad głębią ostrości. Rozmycie tła jest możliwe ale bardzo ograniczone i działa bardziej w sposób zero-jedynkowy. I nie mówię tu o rozmyciu "programowym" (tryb portret) bo dla mnie wygląda to sztucznie i benznadziejnie.

Ja się zastanawiam nad zakupem taniego lustra (aps-c) plus jakieś dobre szkło. Taki sprzęt (nawet za 2000zł) daje nam dużo większe możliwości i jakość obrazu.
Jednak wiadomo, taka fotografia kłóci się już jednak z ideą fotografii mobilnej - to już duży sprzęt. Trzeba jakiś plecak, komputer, program do obróbki itp.
bruem
First Poster
Opcje
A czy obejmuje on wszystkie obiektywy?
0 Like
niutek
Journeyman
Opcje
Czy ktoś może się orientuje, czy w aplikacji ekspert raw dla S22 Ultra również będzie wprowadzony filtr ND, czy to tylko funkcja zarezerwowana dla S23 Ultra?
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Filtry się kupuje, to nie jest funkcja.
0 Like