Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dual eSim MEP

(Temat utworzony: 23-01-2024 06:07 PM)
722 Wyświetlenia
lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
Cześć. W udostępnionych na yt funkcjach nowego OneUi 6.1 i Android 14 na S24 jest już w końcu długo wyczekiwana funkcja dual eSim

image
Aktywne 2 karty esim na raz

Filmik z omówieniem nowych funkcji: https://youtu.be/9nAtaNx94hE?si=PH6UAikzuvlPhlRQ
9 Odpowiedzi
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Największy problem eSIM na obecną chwilę to że nie można go łatwo przenieść jak zwykła kartę, trzeba za każdym razem kontaktować się z infolinią o nowy kod QR i nie zawsze jest on od ręki, czasem może przyjść do 24h
lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
W Orange flex to jest akurat kwestia kilku minut w aplikacji.
W Play faktycznie konieczna jest wizyta w salonie i oczekiwanie do 3h na aktywację.
Podobno został usprawiony w androidzie 14 proces przeniesienia esim na nowe urządzenie. Jest film na yt jak to działa. Zobaczymy w praktyce czy jest dostępne dla wszystkich operatorów czy tylko wybranych
0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Tylko wybranych, już teraz była możliwość ale z Tmobile to nie działa, była informacja ze ten operator nie wspiera funkcji i musi być nowa karta.
robert_skrok
Apprentice
Opcje
W plusie nie ma z tym najmniejszego problemu, wymiana online w parę sekund, w miesiącu jest 5 darmowych wymian esim
Skroq
0 Like
ARO_Jeremi
Pioneer
Opcje
Mam nowego s24 Plus z kartą esim z T-mobile. Jak w opcjach ustawić, aby były dwie karty eSIM Polska i zagraniczna, aby jedna miała połączenia, a druga tylko internet ta zagraniczna...

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@ARO_Jeremi Na One UI 6.1 faktycznie działają dwie karty e-SIM.
Twoja zagraniczna e-simka działa w ogóle na tym telefonie? W większości polskich urządzeń, karty sim spoza Polski niestety w ogóle nie działają, więc zastanawiam się jak to jest u Ciebie.

0 Like
ARO_Jeremi
Pioneer
Opcje
Już niedługo się przekonam. Gdy miałem s23 Plus miałem polską eSIM i zagraniczną eSim kupioną w Airalo: w Turcji i w USA. To musiałem ręcznie przełączać karty eSim między sobą, bo niestety dwie równolegle nie chciały działać. No zobaczymy, jak będzie to w s24 Plus, no chyba tego nie zepsuli, że w ogóle nie będzie działało
0 Like
MRS21
Pathfinder
Opcje

Usługa Dual eSIM (MEP) nie działa na S23 z OneUI 6.1. Można jedynie przełączać się między wirtualnymi kartami.

0 Like
lukaslake2626
Helping Hand
Opcje
Dobrze wiedzieć. Czyli tylko S24 otrzymały.
0 Like