06-12-2018 04:22 PM — edytowano 06-12-2018 04:26 PM
Wersja softu (modemu) (nr.wersji) to G950FXXU4CRK1
Kurde nowy telefon i już do serwisu? trochę słabo. Nie jest to dla mnie jakiś krytyczny błąd,raczej nie po to ukrywam aplikacje aby z nich korzystać,chciałem tylko przejrzysty pulpit. Ale pewnie wyskoczą jeszcze jakieś problemy bo na tym się pewnie nie skończy : (
Spróbuje z recovery, wysłałem też po przez Samsung Members zgłoszenie ( sugestia po rozmowie z konsultantką,której też ten problem nie występował) razem z dziennikiem i czekam na odpowiedz co znajdą.
Edit : A co dokładnie zrobić w recovery mode? jest trochę opcji,nie chce czegoś pogorszyć : /
06-12-2018 04:27 PM
Jasne, daj znać, gdy pojawią się jakieś nowe informacje.
06-12-2018 08:05 PM
@Luk89 w recovery skorzystaj z opcji "wipe data/factory reset" to przywróci telefon do stanu pudełkowego.
06-12-2018 09:52 PM
Również nie pomogło, wcześniej zrobiłem wipe cache, też bez zmian. Wychodzi na to że albo soft jest walnięty albo coś w telefonie uszkodzone, nie bardzo wiem co mam teraz z tym zrobić. Tak jak pisałem wcześniej to tylko ta jedna rzecz ( narazie) więcej pewnie wyjdzie w trakcie i więcej,a jakoś nowy telefon już na serwis odsyłać? : /
Czekam jeszcze co Samsung mi odpowie,ale pewnie stwierdzą że wszystko jest ok. Jeśli ktoś może sprawdzić czy na tej samej wersji oprogramowania ma ten sam błąd, to bardzo by to pomogło i był bym spokojniejszy.
06-12-2018 10:03 PM
Trzeba poczekać na innych userów z S8 i z tą wersją softu. To błąd w oprogramowaniu, takie rzeczy nie dzieją się z powodu uszkodzenia hardware. Najzwyczajniej, trzeba poczekać na aktualizację. Sam błąd można zgłosić przez Samsung Members.
Poradnik jak to zrobić znajdziesz w tym temacie: Samsung Members - jak zgłosić błąd oprogramowania.
06-12-2018 11:05 PM
W pierwszym poście jest link do video jak to wygląda. Jeśli ktoś ma ten sam soft,niech sprawdzi czy jest to samo, po restarcie telefonu,wszystko wraca do normy i appke mozna przywrócić.
06-12-2018 11:35 PM
Ta wersja "4CRK1" jest dla XEO z 22.11 2018 i wydaje mi się na jakiś bug w firmware.
06-12-2018 11:44 PM
Pewnie i tak jest, przeprowadziłem diagnozy w Samsung Members i w Atutu żadnych problemów sprzętowych nie wykryto.
Udało mi się znaleść 3 sposób na przywrócenie aplikacji,mianowicie wymuszenie zatrzymania aplikacji "Ekran startowy Samsung Experience" tu chyba tkwi problem, czyszczenie danych aplikacji powoduje wyczyszczenie pulpitu z widgetów,skrótów,a zatrzymanie przywraca możliwość odznaczenia z ukrycia.
Napisze jeszcze do Samsunga co ustaliłem,może to jakoś pomoże w przyszłym rozwiązaniu problemu.