Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dostęp aplikacji do plików

(Temat utworzony: 04-01-2024 05:41 PM)
980 Wyświetlenia
remus_rom
Pioneer
Opcje

Hej, 

Czy istnieje lista standardowych aplikacji, które powinny mieć uprawnienie dostępu do wszystkich plików na Android 13? 

Na liście są aplikacje, ktore niewiele mi mówią.. np. Cameralyzer (domyslam sie ze to cos z kamerą, ale co), interf. Sys z ikonką "13". 

Chciałbym uniknąć aplikacji ktore nie powinny mieć takiego dostępu. 

Akurat te wyżej to pliki systemowe. Ale są pewnie aplikacje które sie podszywają pod tę kategorię. 

Z góry dzięki! 

image

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Większość aplikacji to aplikacje systemowe, lub ich wtyczki. Można oczywiscie odznaczyć, ale może nam spowodować problem z działaniem danej aplikacji, lub jakiegoś skladnika, więc zeby działała poprawnie dana aplikacja i tak będzie nam żądać uprawnień dostępu.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdziłem na Galaxy S23 Ultra i nie mam jedynie aplikacji Cameralyzer. Możliwe, że aplikacja jest dostępna wyłącznie w systemie Android 13. Znalazłem wątek na zagranicznym forum, gdzie znajduje się informacja, że to aplikacja systemowa:

Cameralyzer App?
https://r1.community.samsung.com/t5/solutions-tips/cameralyzer-app/td-p/19951268

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 Odpowiedzi
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Większość aplikacji to aplikacje systemowe, lub ich wtyczki. Można oczywiscie odznaczyć, ale może nam spowodować problem z działaniem danej aplikacji, lub jakiegoś skladnika, więc zeby działała poprawnie dana aplikacja i tak będzie nam żądać uprawnień dostępu.
remus_rom
Pioneer
Opcje
Dlatego wlasnie pytam, które to faktycznie są systemowe i typowe dla Samsung :smiling-face: a które nie są powiązane i mozna je bezpiecznie odznaczyć
0 Like
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdziłem na Galaxy S23 Ultra i nie mam jedynie aplikacji Cameralyzer. Możliwe, że aplikacja jest dostępna wyłącznie w systemie Android 13. Znalazłem wątek na zagranicznym forum, gdzie znajduje się informacja, że to aplikacja systemowa:

Cameralyzer App?
https://r1.community.samsung.com/t5/solutions-tips/cameralyzer-app/td-p/19951268

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Może Pan wyłączyć sobie aplikacje które zostaną pobrane. W innym przypadku proszę tego nie robić. Aplikacje z głową robota, są to wtyczki, lub aplikacje systemowe i nie polecam im wyłączać uprawnień i dostępu.