08-10-2020 10:44 PM
Kupiłem wczoraj note 10 lite i bawiłem się asystentem Bixby i przez przypadek ustawiłem AccuWeather jako domyślną aplikacje do pogody (nie pobierałem jej, od początku accu było na telefonie) i teraz nie mogę znaleźć nigdzie opcji do przełączenia aby The Weather Channel był domyślną aplikacją pogody
Z góry dziękuję za pomoc
08-10-2020 10:53 PM
@Wikus1301 A próbowałeś kliknąć w widget pogody?
08-10-2020 11:06 PM
tzn na ekranie startowym jest TWC ale jak gadałem sobie z bixby to w pewnym momencie spytała czy używać accuweather czy twc i przez przypadek zaznaczyłem żeby zawsze używała accu i teraz ciągle jak mówi coś o pogodzie to używa accu. wiem że np po spytaniu o pogodę mogę jednorazowo przełączyć się na twc ale to tak jakby nie w ten sposób chciałbym żeby działało
odpowiadając: tak, na samym początku o tym pomyślałem i po kliknięci w widget pogody twc nie znalazłem tam nigdzie opcji ustawienia jako domyślne
08-10-2020 11:16 PM — edytowano 08-10-2020 11:16 PM
@Wikus1301 Dziwne ja nie mam opcji wyboru jest tylko domyślna the weather channel. Zobacz czy nie masz doinstalowanej osobnej aplikacji Accu weather.
Sprawdź również ustawienia bixby
08-10-2020 11:29 PM — edytowano 08-10-2020 11:30 PM
09-10-2020 03:44 PM
@Anonymous User, Również nie znalazłem opcji zmiany domyślnego dostawcy informacji pogodowych. Opcja zmiany dostawcy po przeciągnięciu ekranu w dół na ekranie pogodowym jest tylko tymczasowa. Mogę potwierdzić, że po pełnym zresetowaniu usługi Bixby opcja wyboru pojawia się ponownie. Wiąże się to jednak z utratą wszystkich ustawień Bixby i wyuczonych wzorców. Drugie prostsze rozwiązanie, to stworzenie szybkiej komendy, która na polecenie "weather" będzie wyświetlać dane pogodowe z The Weather Comapny. Wystarczy, że ustawisz ją według poniższego zrzutu ekranu.