Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Domyślna aplikacja pogody

(Temat utworzony: 08-10-2020 10:44 PM)
1109 Wyświetlenia
Wikus1301
Student
Opcje

Kupiłem wczoraj note 10 lite i bawiłem się asystentem Bixby i przez przypadek ustawiłem AccuWeather jako domyślną aplikacje do pogody (nie pobierałem jej, od początku accu było na telefonie) i teraz nie mogę znaleźć nigdzie opcji do przełączenia aby The Weather Channel był domyślną aplikacją pogody

Z góry dziękuję za pomoc 

5 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Wikus1301  A próbowałeś kliknąć w widget pogody?

0 Like
Wikus1301
Student
Opcje

tzn na ekranie startowym jest TWC ale jak gadałem sobie z bixby to w pewnym momencie spytała czy używać accuweather czy twc i przez przypadek zaznaczyłem żeby zawsze używała accu i teraz ciągle jak mówi coś o pogodzie to używa accu. wiem że np po spytaniu o pogodę mogę jednorazowo przełączyć się na twc ale to tak jakby nie w ten sposób chciałbym żeby działało

odpowiadając: tak, na samym początku o tym pomyślałem i po kliknięci w widget pogody twc nie znalazłem tam nigdzie opcji ustawienia jako domyślne

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Wikus1301  Dziwne ja nie mam opcji wyboru jest tylko domyślna the weather channel. Zobacz czy nie masz doinstalowanej osobnej aplikacji Accu weather.

Sprawdź również ustawienia bixby 

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Nie mam. AccuWeather jest ale nie jest zainstalowana
W ustawieniach bixby nic nie znalazłem poza możliwością zabrania dostępu do lokalizacji. Ale zmiany defaultowych aplikacji nie ma
Spróbowałem też samą Bixby poprosić żeby to zmieniła ale powiedziała że się nie da
Zasadniczo TWC też nie mam zainstalowanego. Po prostu był tak samo jak accu
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User, Również nie znalazłem opcji zmiany domyślnego dostawcy informacji pogodowych. Opcja zmiany dostawcy po przeciągnięciu ekranu w dół na ekranie pogodowym jest tylko tymczasowa. Mogę potwierdzić, że po pełnym zresetowaniu usługi Bixby opcja wyboru pojawia się ponownie. Wiąże się to jednak z utratą wszystkich ustawień Bixby i wyuczonych wzorców. Drugie prostsze rozwiązanie, to stworzenie szybkiej komendy, która na polecenie "weather" będzie wyświetlać dane pogodowe z The Weather Comapny. Wystarczy, że ustawisz ją według poniższego zrzutu ekranu.

Screenshot_20201009-153037_Bixby Voice.jpgScreenshot_20201009-153200_Bixby Voice.jpg