Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dźwięk powiadomienia i wibracja przy odblokowaniu

(Temat utworzony: 12-02-2023 08:27 PM)
4607 Wyświetlenia
markoz2206
Explorer
Opcje

Cos mi sie dzisiaj włączyło i przy kazdym odblokowaniu sa wibracje telefonu oraz dźwięk powiadomienia. Nie wiem jak to wyłączyć bo jest to denerwujące. Robiłem reset telefonu i czyscilem pamięć cache. Nic nie pomaga🤷

0 Like
16 Odpowiedzi
tool17
Voyager
Opcje
Sprawdź czy masz wyłączone w opcjach dźwięku - sterowanie dźwiękiem/wibr systemu.
Jeśli nie pomoże to zainstaluj ze sklepu samsunga darnową aplikacje good lock, a następnie moduły notistar oraz nice catch. Będziesz miał tam historię notyfikacji oraz wibracji. Będziesz mógł zidentyfikować przyczynę niechcianych dźwięków i wibracji1676232963669_1676232963654_0.jpg
markoz2206
Explorer
Opcje
Wychodzi to, niestety nie ma tam ustawienia powiadomień blokady ekranu.Screenshot_20230212_214044_Nice Catch.jpg
0 Like
tool17
Voyager
Opcje
A co masz w vibration history?
Screen z Twojej historii wybudzeń telefonu wskazuje kiedy włączyłeś ekran za pomocą przycisku zasilania.
markoz2206
Explorer
Opcje
NFC... Wyłączyłem jast cisza. Włączyłem i znowu plumka. Używam do płatności i wcześniej tego nie było, twraz do każdej płatności będę musiał włączyć i wyłączyć 😡Screenshot_20230212_215235_Nice Catch.jpg
tool17
Voyager
Opcje
Weź wejdź teraz w opcję powiadomienia. Wybierz zakładkę wszystkie aplikacje i wybierz w górnym rogu pokaż aplikacje systemowe. Znajdź aplikacje NFC i wybierz opcję dostarcz pi cichu

Generalnie nie powinnęło tak to robić. Spróbuj wyczyścić dane w tej aplikacji NFC, ewentualnie w portfelu google jeśli używasz. Pamiętaj, że wtedy stracisz wszystkie karty płatnicze i lojalnościowe w pamięci telefonu, wi3c zrób to wtedy kiedy będziesz miał możliwość ich ponownego zeskanowania1676235542682_1676235542670_0.jpg
markoz2206
Explorer
Opcje
Cicho jest ale wibruje...🤬Screenshot_20230212_220522_Settings.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@markoz2206 Pytanie co rozumiesz przez reset? Czy był to po prostu restart urządzenia? Jeżeli nic zdaje się nie pomagać, spróbuj wykonać reset konfiguracji urządzenia. Najpierw samych apek, a później także ustawień.

1. Reset aplikacji:
Ustawienia > Aplikacje > Trzy kropki > Zeruj preferencje aplikacji

2. Zerowanie ustawień. Żadnych danych nie stracisz. Nie usuną się żadne hasła, ustawienia języka i tym podobne. Wykonuje się go tak:

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj wszystkie ustawienia

0 Like
tool17
Voyager
Opcje

Sprawdź, czy masz jeszcze możliwość wyboru w "kategorie powiadomień". Mam innego androida, więc tego nie sprawdzę.

Spróbuj wyczyścić dane aplikacji jak pisałem w poprzednim poście oraz to co pisał PatrykF. Pamiętaj, że jak wyczyścisz dane aplikacji to może Ci usunąć karty płatnicze oraz lojalnościowe zapisane w pam. telefonu. 

0 Like
kieszko
Student
Opcje
Masz pewnie kartę płatnicza w case