Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Czyszczenie cache w aplikacji Pielęgnacja Urządzenia

(Temat utworzony: 20-07-2024 02:17 PM)
973 Wyświetlenia
kaczy29
Apprentice
Opcje

Witam kiedyś aplikacja pielęgnacja urządzenia czyściła pliki cache które zapychają smartfon. Teraz nie ma tej opcji, żeby wyczyścić cache muszę wchodzić osobno w każdą aplikację. Czy jest taka opcja gdzieś indziej, poza instalowaniem aplikacji typu cleaner itp ? 

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje
6 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Zawsze robiłem to ręcznie. Odradzami instalowanie zewnętrznych aplikacji, często spowalniają telefon, drenują baterie (działają cały czas w tle) w dodatku wątpliwa prywatność. Taka aplikacja potrzebuje dostęp do wszystkich danych na telefonie (zdjęcia itp), a często nawet do lokalizacji urządzenia.
0 Like
kaczy29
Apprentice
Opcje
Wiem. Ale taka opcja powinna być wbudowana w androidzie kiedyś była w menadżerze plików teraz brak takiej opcji
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Masz rację powinna być.
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kaczy29, Już od długiego czasu nie ma takiej możliwości. Zapoznaj się z wiadomością.

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-zmniejszanie-ilo%C5%9Bci-pami%...

kaczy29
Apprentice
Opcje
Ale to dotyczy Samsungów czy całego systemu Android ? Jestem ciekawy, co stanęło za taką decyzją ? Zapychanie smartfona nieświadomym użytkownikom, aby częściej wymieniali smartfony. W moim starym S8 o ile pamiętam w samsungowej aplikacji czyściło zbędne pliki a miał już androida 9
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kaczy29, Jak dobrze pamiętam, to w telefonach Samsung było to możliwe przez aplikację Pielęgnacja Urządzenia lub Moje Pliki. Nie mam pojęcia jak, to się odbywało na innych telefonach z Androidem.