Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Czy aplikacja "Usługi Operatora" jest ważna/przydatna ?

(Temat utworzony: 04-06-2022 05:25 PM)
2788 Wyświetlenia
Adikkiel
Helping Hand
Opcje
Hej ! 

Po długich wewnętrznych walkach z samym sobą zmieniłem aplikacje do wiadomości z Samsung Messages na Google Messages, ponieważ, większość moich znajomych korzysta z funkcji Czatu RCS, a w apce od Samsunga ciągle przestawał mi on działać. 

Mam proste pytanie , czy Usługi Operatora są potrzebne do działania SMS na nowszych telefonach Samsunga? (Posiadam S20FE 5G) 

Trochę czytałem i wyszło że na niektórych telefonach z aplikacją Google Messages (czyli apka do SMS/MMS od Googla), Usługi Operatora są potrzebne do działania SMS i Czatu RCS. 

Czy zainstalowanie "Usługi Operatora" poprawi działanie SMS/Czatu RCS, czy to jest mi zbędne, bo i tak funkcje aplikacji Usługi Operatora (chyba) są wbudowane w Android. 

Dodaje parę screenów poniżej.
Pozdrawiam Adrian. 

image
Usługi Operatora

image
Opis aplikacji

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Adikkiel Witam. Co do Czatu RCS też testowałem na różnych telefonach i zauważyłem że działa najlepiej jeśli telefony są w tej samej sieci. Problem zaczyna się jak chcemy wysłać do innego operatora. Czat RCS jest aktywowany i ustawiany przez operatora a nie jak większość myśli że przez telefon(mowa tu o RCS W aplikacji wiadomości od Samsunga). W telefonie tylko tą opcję możemy włączyć.Screenshot_20220604-175751_Messages_2883_1654358271.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
Adikkiel
Helping Hand
Opcje
A właśnie co z Czatem RCS w sieci Red Bull Mobile?
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Adikkiel Witam. Co do Czatu RCS też testowałem na różnych telefonach i zauważyłem że działa najlepiej jeśli telefony są w tej samej sieci. Problem zaczyna się jak chcemy wysłać do innego operatora. Czat RCS jest aktywowany i ustawiany przez operatora a nie jak większość myśli że przez telefon(mowa tu o RCS W aplikacji wiadomości od Samsunga). W telefonie tylko tą opcję możemy włączyć.Screenshot_20220604-175751_Messages_2883_1654358271.jpg
Adikkiel
Helping Hand
Opcje
Okey, czyli Red Bull Mobile po prostu nie włączył tej usługi? No a co z aplikacją Usługi Operatora?
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Aplikacja usługi operatora jest to.wtyczka do działania aplikacji Google
Adikkiel
Helping Hand
Opcje
Czyli nie jest potrzebna?
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
To taka wtyczka. Nie musisz tego instalować.
Adikkiel
Helping Hand
Opcje
Ok dzienks
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo. Pozdrawiam
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Adikkiel  Cześć

Nie wiedziałem że istnieje coś takiego w sklepie play :smiling-face: ale rzeczywiście nie trzeba tego doinstalowywać, jest to już zainstalowane w systemie.