Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co to jest DNS

(Temat utworzony: 14-02-2025 07:08 PM)
353 Wyświetlenia
Bartxm_
Pioneer
Opcje

Ogólnie szperałem w ustawieniach i weszłem do zakładki Więcej ustawień połączenia i ukazało mi się to co jest na zdjęciu. Nic nigdy nie klikałem w tej zakładce ustawień i nie wiem czy nie przełączyć z opcji Nazwa hosta prywatnego dostawcy DNS na Wyłączony lub Automatyczny (zalecane)

image
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Robetro
Navigator
Opcje
Różnica jest taka że w aplikacjach nie ma miliona reklam, czasem się coś wkradnie. Nie działają linki sponsorowane w przeglądarce i reklamy za bonusy w grach. Osobiście nie wyobrażam sobie przeglądania internetu bez dns Adblocka. Chcesz to wyłącz i wejdź na jakąkolwiek stronę zaraz pojawi się reklama pop up, reklama na dole i reklamy pomiędzy treścią, potem włącz i porównaj jak ci wygodniej.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 Odpowiedzi
budol
Navigator
Opcje
Jak masz tak ustawiony DNS nie będziesz miał reklam w aplikacjach itp niektóre strony - reklamy w wyszukiwarkach mogą się nie otwierać. Może używasz jakiś program do blokowania reklam i to on zmienił Ci DNSa .

Sam mam ustawio ego takiego DNSa bez dodatkowego oprogramowania i dziala
Bartxm_
Pioneer
Opcje
Czyli pan poleca dać Automatyczny?
0 Like
budol
Navigator
Opcje
Nie, polecam zostawić tak jak jest na zdjęciu chyba że chcesz mieć reklamy w grach online itp to ustawić na wyłączony.

Warto dodać że tak ustawiony DNS może czasami dławić internet ale zazwyczaj trwa to chwilkę
Bartxm_
Pioneer
Opcje
Okej dziękuję i życzę miłego wieczoru
0 Like
babi696
Apprentice
Opcje
jeśli będzie włączony- brak reklam w grach, ale za to nie otworzą się reklamy na google.1739557950537.jpg
0 Like
GlitchCore
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam. DNS to system który tłumaczy nazwy stron internetowych na ich adresy IP czyli jeżeli wpiszesz adres np. samsung.pl to telefon pyta się serwer DNS jaki jest adres tej strony a DNS mu odpowiada i przeglądarka łączy się z tym adresem i wczytuje strone. Tryb wyłączony używa domyślnych serwerów dostawcy internetu. Tryb automatyczny najczęściej zapewnia wysokie bezpieczeństwo dlatego że system wybiera zalecane serwery lecz jeśli ich nie znajdzie użyje domyślnych.
W nazwie hosta prywatnego dostawcy DNS masz ustawiony dns.adguard.com ten DNS blokuje reklamy oraz chroni przed śledzeniem oraz niektórymi niebezpiecznymi stronami.
Rozwiązanie
Robetro
Navigator
Opcje
Różnica jest taka że w aplikacjach nie ma miliona reklam, czasem się coś wkradnie. Nie działają linki sponsorowane w przeglądarce i reklamy za bonusy w grach. Osobiście nie wyobrażam sobie przeglądania internetu bez dns Adblocka. Chcesz to wyłącz i wejdź na jakąkolwiek stronę zaraz pojawi się reklama pop up, reklama na dole i reklamy pomiędzy treścią, potem włącz i porównaj jak ci wygodniej.
Bartxm_
Pioneer
Opcje
Dziękuję szczerze ten ad blocker jest świetny1739558314934.jpg1739558315117.jpg
0 Like