Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[CIEKAWOSTKA] Ukryta gra w Androidzie 14

(Temat utworzony: 09-01-2025 11:50 PM)
569 Wyświetlenia
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
W każdej wersji Androida Google ukrywa nam małego easter egga nie inaczej jest w Androidzie 14, w tej wersji Androida Google ukrył nam mini grę w której jesteśmy statkiem kosmicznym podróżującym po kosmosie. Po 3 krotnym kliknięciu w zakładkę "Wersja Systemu Android" wyświetli się napis "Android 14" oraz logo systemu inspirowane logiem misji Apollo.

image
Logo systemu inspirowane misją Apollo.

Jak uruchomić ukrytą mini grę?

Aby uruchomić grę należy:

1. Przejść do Ustawienia --> Telefon Informacje --> Informacje o oprogramowaniu.

2. Trzykrotnie kliknąć w zakładkę Wersja systemu Android.

3. Po wyświetleniu logo nacisnąć i przytrzymać je do momentu aż uruchomi się ukryta gra.

image
Widok gry po jej uruchomieniu.

Na czym polega gra?

W grze jesteśmy statkiem kosmicznym podróżującym po kosmosie. W lewym dolnym i górnym rogu ekranu znajdują się dodatkowe informacje takie jak np. nazwa poszukiwanej gwiazdy czy prędkość z jaką się poruszamy.

Celem tej gry jest odnalezienie wszystkich gwiazd na mapieAby to zrobić należy, eksplorować mapę aż do momentu, w którym znajdziemy cienką niebieską linie. Podążając za nią dotrzemy do poszukiwanej gwiazdy. Po jej odnalezieniu wyświetlą nam się informacje na jej temat.

image
Cienka niebieska linia prowadząca do poszukiwanej gwiazdy.

image
Odnaleziona gwiazda.

5 Odpowiedzi
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Tak z ciekawości, jaki easter egg jest w andku 15?
krzyś0402
Explorer
Opcje
Ja o tym wiem:)
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. W Androidzie15 ester egg mamy Kosmiczną Odyseje1736526279637.jpg1736526279659.jpg
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Z tego co wiem ten sam ale rozbudowany o planety, możliwość stawiania flag i możliwość grania na zablokowanym ekranie. Jeżeli tak faktycznie jest to niedługo po wypuszczeniu Androida 15 dla telefonów Samsung stworze nowy wątek w którym opisze tą grę na tamtej wersji Androida. 😉
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dokładnie tak jest to kontynuacja gry z androida 14