Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak widgetu Google

(Temat utworzony: 04-03-2024 03:51 PM)
454 Wyświetlenia
Members_swtDJyV
Explorer
Opcje

Witam

Kilka dni temu na gł ekranie mój pasek widgetu Googla mi się wykrzaczył (ikonki były wręcz delikatnie poza paskiem). Po jego usunięciu i chęci ponownego załadowania nie mam w ogóle takiej możliwości, są jedynie dwie opcje - "Rutyny" oraz "Asystent". Wszelkie tutaj złote rady typu "wipe cache partition" i "repair apps" nie pomagają.

edit: Urządzenie to Samsung s23, wszystko aktualizowane na bieżąco

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Members_swtDJyV
Explorer
Opcje

Dzisiejsza aktualizacja apki pomogła, u mnie też już widget działa

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_swtDJyV Wipe cache nie pomoże z takiego powodu, że pasek został usunięty z widgetów. Jeżeli jest dodany, to tam zostanie, ale po jego usunięciu (bądź jak to było u Ciebie - crashu) nie będziesz w stanie dodać go ponownie.

0 Like
Members_swtDJyV
Explorer
Opcje

Przecież nie można usunąć trwale widgetu, jest to funkcja przypisana do danej aplikacji, w tym przypadku Google. Można ją tylko usnąć z danego ekranu lub przenieść na inny, ew. powielić. Ja ją usunąłem z głównego ekranu i chciałem ją z powrotem dodać, w celu sprawdzenia, czy widget będzie wyświetlany poprawnie tym razem.

Zawsze mnie zastanawia, jak na takich forach są przyznawane rangi, np "Expert" :thinking-face:

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Oczywiście pasek widgetcha Google nie został usunięty, a jedynie nastąpił jakiś błąd w systemie. Proszę na początek wyczyścić dane aplikacji Google
-USTAWIENIA
- APLIKACJE
-GOOGLE
- PAMIĘĆ
- WYCZYSC DANE
Druga opcja proszę aplikacje wyłączyć a potem ponownie włączyć.
Skeeteer
Apprentice
Opcje
Miałem podobnie w S24. Ostatnia aktualizacja pomogła, widget wrócił.
Rozwiązanie
Members_swtDJyV
Explorer
Opcje

Dzisiejsza aktualizacja apki pomogła, u mnie też już widget działa

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
To super ze juz wszystko wróciło do normy. Pozdrawiam.
0 Like