Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak synchronizacji dat urodzin (niektórych osób) z kontaktów do kalendarza.

(Temat utworzony: 06-01-2023 08:37 PM)
1603 Wyświetlenia
Daniel K
Explorer
Opcje
Witajcie.
Wchodzę na kalendarz Samsunga i widzę urodziny tylko części znajomych pomimo ustawienia synchronizacji w kalendarzu i wpisanej dokładnej daty w kalendarzu. Co ciekawe dzieje się tak w każdym kalendarzu czyli wina leży po stronie aplikacji kontakty.
W każdym z kontaktów mam zaznaczoną datę urodzin.

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Daniel K
Explorer
Opcje
Rozwiązałem problem, tylko jest to jakiś błąd w aplikacji.
Wszedłem w USTAWIENIA>GODZINY ALERTU>URODZINY KONTAKTÓW i ustawilem alert.
Po zaznaczeniu aplikacja zsynchronizował daty urodzin. Jednak co w przypadku gdy alertu nie chcemy, a chcemy mieć daty urodzin w kalendarzu?
Mimo wszystko działa jak chciałem więc temat rozwiązany.
Dziękuję za próbę pomocy.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
8 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Daniel K  Witam

proszę spróbować usunąć datę urodzin dla kontaktów, które się nie wyświetlają w kalendarzu, następnie wyczyścić dane aplikacji kalendarz i ponownie wprowadzić daty urodzin dla kontaktów.

Daniel K
Explorer
Opcje
Dziękuję za szybką odpowiedź jednak wpisywanie dat urodzin około 100 osób mi się nie uśmiecha. Sprawdziłem na 2 osobach i problem występuje nadal.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Daniel K  Mamy więc dwie opcje wyczyścić dane aplikacji, których problem dotyczy czyli kalendarz oraz kontakty. Lub reset telefonu.

Daniel K
Explorer
Opcje
Zainstalowałem w międzyczasie aplikacje kontakty od Google. Włączyłem synchronizację i okazało się, że niektóre kontakty są sklonowane.
Niestety aplikacja mimo posiadania funkcji napraw nie widziała ich jako sklonowanych. Postanowiłem więc usunąć je recznie (ponad 200). Po tym zabiegu usunąłem aplikacje kontakty od Google. Zatrzymałem aplikacje kalendarz, kontakty, telefon i wyczyściłem dane pamięci.
Po tym zabiegu włączyłem wszystkie aplikacje ponownie i... Teraz nie pokazuje urodzin żadnego kontaktu.
Będę kombinował dalej i w ostateczności zresetuję system.
0 Like
Daniel K
Explorer
Opcje
Wiec. Zainstalowałem ponownie inne kalendarze i we wszystkich jest już ok poza aplikacją samsungową. Nie wiem też dlaczego nie mogę odznaczyć urodzin i są one na szaro. Oczywiście aplikacja ma przyznane wszystkie uprawnienia.
Będę wdzięczny za pomoc w wolnym czasie. Bardzo przyzwyczaiłem się do kalendarza Samsunga.Screenshot_20230106_220726_Calendar_1000004765_1673039246.jpg
0 Like
Rozwiązanie
Daniel K
Explorer
Opcje
Rozwiązałem problem, tylko jest to jakiś błąd w aplikacji.
Wszedłem w USTAWIENIA>GODZINY ALERTU>URODZINY KONTAKTÓW i ustawilem alert.
Po zaznaczeniu aplikacja zsynchronizował daty urodzin. Jednak co w przypadku gdy alertu nie chcemy, a chcemy mieć daty urodzin w kalendarzu?
Mimo wszystko działa jak chciałem więc temat rozwiązany.
Dziękuję za próbę pomocy.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Daniel K  Dziękuję bardzo za informacje :smiling-face:

Members_HhH363O
First Poster
Opcje

U mnie pomogło przeniesienie kontaktów z innych kont do telefonu. Nie wiem czemu wszystkie kontakty miałem na którymś z kont google i nie były one wyświetlane. Pozdrawiam 

0 Like