Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak Smart Select w OneUI 6.1

(Temat utworzony: 14-09-2024 01:21 PM)
505 Wyświetlenia
paveu241
Explorer
Opcje
Ostatnimi czasy zauważyłem, że w panelach przy krawędzi ekranu zniknęło Smart Select. Używałem tego naprawdę często, cholernie mi tego brakuje. Ktoś wie co się z tym stało i ma jakiś ewentualny zamiennik?

S23, OneUI 6.1, aktualizacja z sierpnia.
0 Like
11 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@paveu241, Ta funkcja nie jest już dostępna od wersji One UI 6.1.1. Zastąpiło ją inne narzędzie widoczne na poniższych zrzutach ekranu

Screenshot_20240914_150226_One UI Home.jpgScreenshot_20240914_150238_Samsung capture.jpg

paveu241
Explorer
Opcje
Super, fajnie, elegancko. Problem w tym, że ja NIE MAM One UI 6.1.1 tylko 6.1, z sierpnia, jak napisałem wyżej, więc nie wiem jaki związek ma Twoja odpowiedź z tematem.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje
radziuxd
Explorer
Opcje
Na S24 Ultra jakimś trafem aktualizacja nie pokazuje się jako OneUI 6.1.1 tylko nadal 6.1, to po pierwsze. Po drugie nowa metoda wycinania ekranu jest po prostu tragiczna, nie dość, że każde dotknięcie zmienia zaznaczenie to granice można przestawiać tylko łapiąc za rogi, a nie jak wcześniej - również za boki. Komu przeszkadzało zachować obie opcje...
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@radziuxd,

Zaktualizowana wersja oprogramowania będzie w seriach Galaxy S24, S23 i S23 FE identyfikowana jako „One UI 6.1”, a w seriach Z Fold5, Z Flip5 i Tab S9 jako „One UI 6.1.1”.

Opinie i uwagi na temat działania nowej funkcji możesz zgłaszać przez aplikację Samsung Members

[Poradnik] Jak zgłosić sugestię do firmy Samsung?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-usługi/poradnik-jak-zgłosić-sugestię-do-firmy-samsun...

Jarzaart
Explorer
Opcje
Wszystko fajnie, ale szkoda że razem z pojawieniem się tej opcji zniknęła możliwość szybkiego zrobienia GIFa
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jarzaart, Możliwość tworzenia animacji GIF powróci w przyszłości. Deweloperzy nie zdążyli zaimplementować tej funkcji na czas w nowej wersji narzędzia Smart Select. Pełne wyjaśnienie jest dostępne na koreańskim forum.

ss.png

0 Like
Jarzaart
Explorer
Opcje
No i super. Kamień z serca bo to całkiem przydatna funkcja
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jarzaart, Powrót funkcji tworzenia GIF jest coraz bliżej. Tak mniej więcej będzie wyglądała ta funkcja w nowej formie.

GaAHHueWYAAFefQ.jpg