Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak połączenia z internetem przez WIFI

(Temat utworzony: 02-11-2020 08:36 PM)
1384 Wyświetlenia
Kissburger
First Poster
Opcje
Mam dziwny komunikat, otóż obok zasięgu WIFI mam wykrzyknik, i polaczono bez internetu.
0 Like
16 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kissburger  Włącz i wyłącz na 5/10 sec tryb samolotowy i też na chwilę odłączy router od prądu.

Kissburger
First Poster
Opcje
Gdyby to było takie proste, resetowałem router, telefon. zmieniałem DNS, adres MAC i ciągle to samo, łączy się z routerem tylko bez neta
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy sprawdzałeś połączenie Wi-Fi z innymi routerami?

0 Like
ksz
Apprentice
Opcje
miałem to samo w S9, zrywał połączenie internetowe a z wifi byl połączony. Serwis wymienil płytę główną.
0 Like
Kissburger
First Poster
Opcje
To raczej nie jest wina telefonu, na laptopie kolegi dzieje się to samo, ale dzięki za odzew.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Kissburger jeżeli takie same problemy pojawiają się na laptopie, to jednoznacznie wskazuje na problem po stronie routera. Niestety nic nie wspomniałeś o modelu.

Ogólnie zastanawia mnie zawsze logika ludzi. Wiedzą, ze jest problem po stronie innego urządzenia, ale piszą na forum producenta telefonu. 🙄🤔

Napisz do supportu producenta routera lub do dostawcy/operatora twojego internetu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
wolraf
Pioneer
Opcje
Mam taką dziwną sytuację, że przy niektórych sieciach WiFi, kiedy korzystam z Internetu, pojawia mi się wykrzyknik przy symbolu WiFi i muszę wejść do ustawień WiFi, gdzie jest napisane Połączono bez Internetu i po chwili zmienia się na Połączono. I tak w koło Macieju, jakiś czas jestem połączony, by ponownie mnie rozłączyło. Gdybym nie wszedł do ustawień, samo by się nie przełączylo na Połączono. Z czego to może wynikać, czy ze słabej jakości połączenia, czy włączonego Bluetootha, choć np. u mnie w domu gdzie mam światłowód, nic takiego się nie dzieje. Robiłem reset ustawień sieciowych. 
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz jeszcze wykonać wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu. Jeżeli jednak problem występuje tylko z niektórymi sieciami to możliwe, że wynika to z niskiego zasięgu.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

tommyhilfiger
Pioneer
Opcje
Czesc.
Od jakiegoś czasu mam problem z połączeniem z siecią wifi w domu. Laczy się ale mam komunikat " połączono bez internetu" . Czasem załapie jak jestem blisko rutera ale jsk tylko odejdę to znika. Robiłem reset ustawień nie pomogło.
0 Like