Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Blokowanie

(Temat utworzony: 08-11-2021 01:49 PM)
1971 Wyświetlenia
monija
First Poster
Opcje

Witam mam pytanie odnośnie tego czy ktoś mnie zablokował na swoim telefonie czy np. Jak wysłałam do kogoś smsa I jest opcja że wysłane a raport doręczenia "odebrano" to znaczy że ta osoba mnie nie zablokowała?

0 Like
monija
First Poster
Opcje
Zrobiłam tak wpisałam#31# i numer telefonu i zadzwoniłam do tej osoby i po 3 sygnałach rozłączyłam się sama czyli co to znaczy?
0 Like
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Mam akurat drugi telefon jako służbowy i przetestowałem właśnie opcję blokowania kontaktu. Mam też u siebie jeden kontakt pewnej osoby jako zablokowany od pewnego czasu. Działa to super bo ani śladu próby połączenia od tej osoby ani np sms jeśli nawet ta osoba by wysyłała.
Pamiętam kiedyś na innym telefonie dokonałem blokady pewnego kontaktu to nie działało to za dobrze bo o ile połączenie nie następowało, nie widziałem nawet tego, że ten ktoś dzwoni czy próbuje napisać ale powiadomienie dostawałem, że była próba zadzwonienia albo wysłania sms do mnie. Także kiedyś była to lipa. Teraz działa to mega.
Na swoim prywatnym telefonie odnalazłem kontakt-mój numer służbowy i wybrałem opcję blokowania kontaktu. Wyskoczył komunikat, że blokując nie otrzymam z danego numeru połączenia oraz wiadomości. Zaakceptowałem wybór. Na telefonie służbowym dodatkowo włączyłem opcję doręczenia wiadomości sms i zrobiłem test.
Efekt jest taki, że dzwoniąc z numeru służbowego na prywatny, słyszę sygnał zajętości linii i jest to widać na ekranie telefonu służbowego.
Z kolei wysyłając sms na numer prywatny, to sms jest wysyłany normalnie, dostaję powiadomienie o doręczeniu ale wiadomość na numer prywatny nie zostaje faktycznie doręczona. Brak też jakiegokolwiek innego komunikatu na obydwu telefonach.
Jeśli na telefonie prywatnym odblokuję numer służbowy to też nie ma ani powiadomienia o nieodebranym połączeniu ani odebrania wysłanej wiadomości z numeru służbowego.
Jeśli chcesz ukryć numer tylko na chwilę, na jedno połączenie to jak wyżej czyli za pomocą tego kodu.
0 Like
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Nic to nie znaczy. Ukryłaś swój numer, a ten ktoś widział go jako zastrzeżony albo prywatny. Możesz dzwonić do upadłego i jeśli nie odbierze to numer nie wyświetli się. Może nie odbierać, a jeśli nie odbierze to rozłączy się z automatu po iluś sygnałach. Ewentualnie zgłosi się poczta i możesz się nagrać. O ile pocztę ma włączoną. Tak czy inaczej jakby odsłuchać wiadomość to w komunikacie raczej nie dowie się z jakiego numeru ma wiadomość głosową bo numer uprzednio był ukryty.
0 Like
monija
First Poster
Opcje
Ale to znaczy że nie zostałam zablokowana przez tą osobę po po 3 sygnałach sama się rozłączyłam
0 Like
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Jeśli chcesz ukryć swój numer to możesz wejść w: zielona słuchawka, na górze 3 kropki i wybrać ustawienia. Następnie wybierasz usługi dodatkowe i będzie opcja pokaż swój identyfikator rozmówcy. Klikasz to i wybierasz NIGDY. Od tej pory gdzie nie zadzwonisz to Twój numer będzie jako prywatny. Rozmówca nie będzie go widział. Tak będzie dopóki w tych samych ustawieniach nie zmienisz tej opcji na domyślne ustawienia albo ZAWSZE.
0 Like
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Jeżeli dzwonisz do tej osoby ukrywając swój numer, to dana osoba widzi że ktoś dzwoni ale nie wie kto, a Ty słyszysz sygnał.
Jeśli numeru nie ukryjesz, a rozmówca Twój numer zablokuje to po wybraniu numeru, usłyszysz jedynie sygnał zajętej linii i taki też komunikat zobaczysz na swoim ekranie. Rozmówca na swoim telefonie nie zobaczy kompletnie nic i nic też nie usłyszy.
0 Like
monija
First Poster
Opcje
Ale jak ukryłam swój numer I zadzwoniłam do tej osoby i po 3 sygnałach sama się rozłączyłam to znaczy że mnie nie zablokował?
0 Like
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Nie wiadomo ponieważ ukryłaś numer. Jeśli rozmówca zablokował Twój numer to zablokował konkretny numer, czyli Twój. Natomiast jeśli Ty ukryjesz numer i zadzwonisz to jak może zablokować numer, który nie wyświetli się rozmówcy? Nie ma możliwości zablokowania numeru, który ktoś ukryje. Znaczy można...zielona słuchawka, trzy kropki, ustawienia, blokuj numery i tam przesuwa się suwak przy nieznane/prywatne. Jeśli masz sygnał po wybraniu numeru to możesz nie być zablokowana albo zwyczajnie rozmówca nie włączył opcji, o której napisałem.
0 Like
monija
First Poster
Opcje
Pisałam w tej sprawie do T-Mobile i napisali mi że nie zostałam zablokowana
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@monija  Cały czas obserwuje twój temat nie bardzo wiem jaki ty masz problem z tym blokowaniem przez inną osobę? Możliwe że ta osoba nie chce odbierać i odpisywać na SMS-y.

0 Like