Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aystent Google - włączenie mikrofonu

(Temat utworzony: 12-04-2023 08:57 PM)
744 Wyświetlenia
kolpi
Explorer
Opcje

Cześć, w telefonie M23 miałem ustawione uruchomienie Asystenta Google poprzez dłuższe naciśnięcie przycisku ekranu głównego. Uruchamiał się wtedy Asystent i od razu aktywował mikrofon. Od jakiegoś czasu muszę jeszcze dodatkowo nacisnąć ikonę mikrofonu, żeby zacząć mówić. Np w teleofnie S22+ mikrofon aktywuje się wraz z uruchomieniem Asystenta. Czy jest jakieś ustawienie, żeby mikrofon włączał się od razu?

0 Like
9 Odpowiedzi
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
U mnie też trzeba wcisnąć ikonkę, żeby zaczął działać mikrofon. Wydaje mi się, że nie da się tego zmienić.
0 Like
kolpi
Explorer
Opcje

U mnie na początku nie trzeba było wciskać, dopiero o kilku dni.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę wyczyścić dane aplikacji Google, wtedy asystent ponownie będzie działał bez wciskania mikrofonu. USTAWIENIA - APLIKACJE - GOOGLE - DOMYŚLNA PAMIĘĆ - WYCZYŚĆ DANE.
kolpi
Explorer
Opcje
Niestety nie pomogło
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dziwne ze nie pomogło? W A40 miałem tak samo i czyszczenie danych pomogło. Proszę wykonać procedurę jeszcze raz.
0 Like
kolpi
Explorer
Opcje

Bez zmian

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@kolpi Spróbuj zrobić to samo, ale z aplikacją Asystent Google:

Ustawienia > Aplikacje > Asystent > Domyślna Pamięć/Pamięć > Wyczyść Dane

Możliwe, że coś pomieszało się przy jakiejś aplikacji, więc przeprowadź czyszczenie partycji cache - to też fajnie działa w niektórych sytuacjach, a że nie usuwa danych, to warto spróbować. Podepnij telefon do komputera kablem USB (to konieczne) i skorzystaj z tego poradnika:

https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

0 Like
kolpi
Explorer
Opcje
Ok, za drugim razem czyszczenie pomogło. Mam przy okazji jeszcze jedno pytanie w podobnym temacie. Gdy ktoś dzwoni do mnie na Meet lub na odwrót, telefon nie sygnalizuje połączenia. Natomiast po chwili przychodzi powiadomienie, że jest nieodebrana rozmowa. Gdy próbujemy się połączyć od razu ponownie, wtedy już wszystko działa. Czy tu też może pomóc czyszczenie pamięci czy to coś innego może być przyczyną ? ( Wszystkie ustawienia powiadomień mamy sprawdzone)
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kolpi, warto na początek wyczyścić dane aplikacji. Jeżeli to nie pomoże to wyzeruj preferencje aplikacji (Ustawienia > Aplikacje > trzy kropki > Zeruj preferencje aplikacji).

0 Like