Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aplikacje w trybie uśpienia

(Temat utworzony: 07-09-2021 06:49 PM)
2870 Wyświetlenia
BigSmoke
Apprentice
Opcje

Czy po kilku dniach aplikacje nie używane wchodzą wam w tryb uśpienia? Bo ja mam zaznaczoną tą opcję a i tak już 5 dzień zero uśpionych apek z których nie korzystam, w starszych smartfonach galaxy już po 3 dniach aplikacje wchodziły w stan uśpienia

7 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@BigSmoke  Tak, można aplikacje ręcznie wprowadzić, które mają być w tzw. "Głębokim Uśpieniu" a które w zwykłym. Można również włączyć tryb "Tryb baterii adaptacyjnej", wówczas system sam będzie usypiał aplikacje których często nie używasz usypiał.

Screenshot_20210907-192127_Device care.jpg

Screenshot_20210907-192141_Device care.jpg

0 Like
BigSmoke
Apprentice
Opcje
Mam włączony tryb baterii adaptacyjnej, i nie chodzi mi o ręczne ustawianie każdej aplikacje tylko właśnie automatycznie przez system, na wsparciu uzyskałem odpowiedź, że po miesiącu nie używania apek przechodzą dopiero w tryb uśpienia, dziwne że niby dopiero po miesiącu, pytałem czy można skrócić ten okres, niby nie można. Mam A 72 dopiero tydzień więc nie wiem
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@BigSmoke, W starszych telefonach mogło tak być, bo pamiętam, że chyba szło wybrać okres, po którym aplikacje mają przechodzić w stan uśpienia. Obecnie ten okres wynosi około miesiąca i przed uśpieniem aplikacji powinno przyjść powiadomienie w stylu aplikacje zaplanowane do przejścia w tryb uśpienia.

BigSmoke
Apprentice
Opcje
Dzięki, w s7 i s8 była możliwość ustawienia od 1 dnia do miesiaca
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@BigSmoke  tak kiedyś była taka możliwość w starszych modelach

0 Like
Renio
First Poster
Opcje
Moja apka na telefonie ..Kookidoo.. została uspiona że względu że nie była używana I nie moge wejść ani się zalogować .
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Renio, Możesz dodać tę aplikację do listy aplikacji, które nigdy nie będą usypiane. Jeśli chodzi o problem z logowaniem, to sprawdź w Sklepie czy nie ma dostępnej aktualizacji tej aplikacji. Głęboko uśpione aplikacje nie aktualizują się automatycznie.