Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aplikacja Samsung Health a czujnik prędkości/kadencji DuoTrap Bontrager

(Temat utworzony: 16-12-2022 05:27 PM)
2276 Wyświetlenia
Jawa350rs
Apprentice
Opcje

Witam mam pytanie czy Aplikacja Samsung Health po podłączeniu (sparowaniu) DuoTrap (Trek) swoją drogom znajduje się na liście akcesoria / czujniki rowerowe w apce Samsunga, będzie liczona kadencja i czy prędkość będzie uwzględniana z czujnika czy z GPSu  telefonu 

0 Like
7 Odpowiedzi
cyberman
Troubleshooter
Opcje
Nie wiem jak to jest z czujnikiem prędkości i kadencji.
Podczas biegania kadencja jest określana z czujników smartwatcha.
Z czujnikiem DuoTrap nie mam doświadczenia.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jawa350rs   Witam

Niestety nie ma gwarancji  pełnej kompatybilności z innymi urządzeniami.

Jawa350rs
Apprentice
Opcje

Okej dziękuję za odpowiedź myślę że zrobię testa ale z innym czujnikiem kadencji który też się znajduje na lisice Samsung Health a chodzi o RPM  Cadence Wahoo. Po testach dam znać co z tego wyszło może komuś się przyda ta wiedza  :smiling-face:

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jawa350rs  Dobrze, prosze w takim razie dać znać jak wyszły testy :smiling-face:

cyberman
Troubleshooter
Opcje
Ja też chętnie się dowiem jak to będzie działać. Daj znać.
0 Like
Jawa350rs
Apprentice
Opcje

Mały test za mną (warunki nie sprzyjające na wojaże rowerowe 😞  )

Tytuł dotyczył czujnika DuoTrap ale po przemyśleniu sprawy doszedłem do wniosku że jak zmienię rower to znów zostanę bez czujnika bo jak wiadomo ten tylko do Treka pasuje ....  a inne w łatwy sposób można przenieść do innego roweru. 

Po drugie nie wiem jak to by było z odczytem prędkości co by się to nie gryzło z prędkością z GPSa choć GPS i tak by musiał być włączony by zapisywać ślad trasy a samą prędkość tele jak i zegarek podaje prawidłową. 

Spojrzałem na listę z czym współpracuje apka Samsung Health i wybrałem RPM  Cadence Wahoo bo Polar ma niewymienną baterię ( według producenta starca na 3000 h pracy czyli u mnie coś w ok. 6-7 lat ) Cenowo wszystkie czujniki w podobnych cenach coś w okolicach 160 zł.

Podłączenie samego czujnika no tu było trochę prób by apka wykryła sam tele od razu wykrył (s20 plus) ale znowu s9 plus bez problemu za pierwszym razem 

Aplikacja podaje kadencję na liczniku podczas jazdy zapisuje średnią i maksymalną dodaje nowy wykres do pozostałych (szybkość poziom kadencja puls ) więc jest to co chciałem działa jak chciałem :smiling-face: Prawdziwy test będzie jak zacznie się sezon na szosę i wypady po 3 godziny 😃 Gdyby ktoś miał jakieś pytania by coś sprawdzić pokazać nie ma problemu. Ja osobiście sprawdziłem kupiłem w ciemno  bo nigdzie nie mogłem znaleźć na polskich forach czy będzie to działać i teraz można śmiało powiedzieć tak RPM  Cadence Wahoo współpracuje z  Samsung Health

Screenshot_20221220_150821_Samsung Health.jpg

Screenshot_20221220_150649_Samsung Health.jpg

Screenshot_20221220_150727_Samsung Health.jpg

@Jawa350rs  napisał(a):

Witam mam pytanie czy Aplikacja Samsung Health po podłączeniu (sparowaniu) DuoTrap (Trek) swoją drogom znajduje się na liście akcesoria / czujniki rowerowe w apce Samsunga, będzie liczona kadencja i czy prędkość będzie uwzględniana z czujnika czy z GPSu  telefonu 

Trynii
First Poster
Opcje
A pokazuje ci może informacje na temat kadencji w zegarku podczas treningu?
0 Like