Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aplikacja Dyktafon/Voice Recorder - pliki z innych aplikacji

(Temat utworzony: 07-09-2024 06:02 PM)
720 Wyświetlenia
Piotr1969
Pioneer
Opcje
Jak zmusić tę aplikację do odtwarzania plików nagranych w innej aplikacji? 
Mimo, że pliki mają format m4a, zostały przeniesione do folderu aplikacji Dyktafon, ta ich nie widzi nawet na liście.
0 Like
9 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Piotr1969 Powinieneś być w stanie otworzyć w dyktafonie poprzez aplikację "Moje Pliki":

Przytrzymaj palcem na pliku > Więcej (3 kropki na dole prawej stronie) > Otwórz za pomocą > Dyktafon.

Piotr1969
Pioneer
Opcje
Tak, to działa, ale nawet, kiedy plik umieszczam w folderze aplikacji Dyktafon, nie jest ona widoczna na liście nagrań, a co za tym idzie, nie można przekonwertować pliku dźwiękowego do tekstowego, co jest możliwe w przypadku plików nagrywanych Dyktafonem.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Piotr1969 Domyśliłem się, że zapewne chodzi Ci o możliwość transkrypcji dźwięku na tekst. Najpewniej będziesz musiał pokombinować nieco, aby to w takim wypadku zrobić, ale powinno być możliwe.

> Pobierz sobie aplikację TotalCommander.
> Nagraj jakiś plik Dyktafonem i nazwij go, załóżmy "KapitanBomba.m4a", a potem zamknij Dyktafon.
> Otwórz TotalCommandera i przenieś swój plik do folderu Dyktafona.
> Usuń nagrany przez dyktafon plik "KapitanBomba.m4a" i nazwij swój przekopiowany plik w ten sposób.
> Zamknij TC, otwórz Dyktafon. Plik powinien być na liście i powinno dać się go poddać transkrypcji.

Adimet
Apprentice
Opcje
Udało Ci się odtworzyć ten plik? Mam podobny problem.
0 Like
Piotr1969
Pioneer
Opcje
Przeczytaj wpis z plikiem "kapitanbomba" - mnie udało się tylko tą metodą.
0 Like
Adimet
Apprentice
Opcje
Czytalem i nie do końca rozumiem o co chodzi. Kopiowałem ten plik TK
0 Like
Adimet
Apprentice
Opcje
Genialnie, udało się, dziękuję. 👏
Adimet
Apprentice