Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[Android] Automatyczne zamykanie aplikacji. Co powinienem zrobić?

(Temat utworzony: 23-03-2021 01:58 PM)
33900 Wyświetlenia
MonikaGS
Helping Hand
Opcje

Cześć! 

Aktualnie wiele osób kontaktuje się z pomocą play1.pngtechniczną Samsung w związku z automatycznym zamykaniem się niektórych aplikacji (Tumblr, Waze, Tik-Tok, itp.). Powodem tego jest aktualizacja aplikacji systemowej o nazwie „Android System WebView”, która wczoraj została opublikowana przez Google.

W takiej sytuacji, należy zaktualizować Android System WebView (89.0.4389.105) i Google Chrome.

Poniżej kroki do wykonania:

I. Zaktualizuj Google Chrome:
1. Otwórz Ustawienia
2. Stuknij Aplikacje
3. Stuknij Chrome
4. Stuknij Szczegóły aplikacji w sklepie
5. Stuknij Aktualizuj

II. Zaktualizuj Android System Webview:
1. Otwórz Ustawienia
2. Stuknij Aplikacje
3. Stuknij Android System Webview
4. Stuknij Szczegóły aplikacji w sklepie
5. Stuknij Aktualizuj

III. Po wykonaniu tych czynności uruchom ponownie urządzenie.

Jeśli nadal występuje błąd, wykonując powyższe kroki, zalecamy odinstalowanie najnowszej aktualizacji w Android System WebView do czasu rozwiązania błędu i wydania przez Google nowej aktualizacji.

Aby odinstalować aktualizację:
1. Przejdź do ustawień aplikacji
2. Znajdź Android System WebView i kliknij aplikację
3. Kliknij „więcej” lub trzy pionowe kropki, a następnie kliknij opcję odinstalowania aktualizacji

[UWAGA] W przypadku starszych smartfonów te kroki mogą nie działać. W takim przypadku spróbuj wykonać następujące czynności:

1. Otwórz aplikację Sklep Play
  2. Wyszukaj Android System Webview => możesz skorzystać bezpośrednio z tego linku
  3. Wybierz Android System Webview w Sklepie Play i kliknij Aktualizuj
    Jeśli nie możesz zaktualizować aplikacji, oznacza to, że aplikacja została wyłączona i będziesz musiał wykonać następujące czynności:
  4. Otwórz ustawienia
  5. Kliknij Aplikacje
  6. Kliknij Chrome
  7. Kliknij Wyłącz
  8. Otwórz Sklep Play i powtórz kroki 2 i 3. Teraz powinieneś móc zaktualizować aplikację Android System Webview.
  9. Po zaktualizowaniu otwórz Ustawienia
  10. Kliknij Aplikacje
  11. Wyszukaj Chrome
  12. Stuknij opcję Włącz
  13. Otwórz aplikację Sklep Play
  14. Wyszukaj Chrome
  15. Wybierz aplikację w Sklepie Play i stuknij Aktualizuj. Jeśli opcja aktualizacji nie pojawia się, masz już najnowszą wersję
  16. Uruchom ponownie smartfon

Jeżeli masz zainstalowany system Android System Webview Beta, odinstaluj to przed aktualizacją systemu Android System Webview:

1. Otwórz Ustawienia
  2. Stuknij Aplikacje
  3. Stuknij Android System Webview Beta
  4. Stuknij więcej opcji (trzy kropki)
  5. Stuknij Odinstaluj aktualizacje

Dajcie znać czy artykuł okazał się pomocny!

347 Odpowiedzi
grzes1616
Pioneer
Opcje
Witam,  nagle na moim S10e zaczęło wywalać 3 aplikacje. Przy próbie ich otwierania, pojawia się komunikat: ''aplikacja'' wciąż przestaje działać' . Aplikacje te nie były wcześniej aktualizowane. Nie pomaga ponowne uruchomienie tel, czyszczenie danych aplikacji i reinstalacja ich. Mam androida 10, wszystko działało dobrze do wieczora. Czy ktoś miał podobny problem ? 
tomek310
Navigator
Opcje
s20 plus 5g one ui 3.1 awaria allegro i olx
0 Like
Lnesss987
First Poster
Opcje
mam to samo nie mogę nawet otworzyć poczty
0 Like
Maciek1503
First Poster
Opcje
s10 plus awaria olx Gmail allegro plants vs zombies
0 Like
Asha1994
First Poster
Opcje
to nie jestem sama. u mnie na samsung a71 wogole tez nie działa olx chomikuj i nawet nie mogę uruchomić gry wwe champions bo też wyrzuca
Magda88
Student
Opcje
s20 plus wywala mi vinted i google 🤦‍♀️
MarcinR93
Apprentice
Opcje
Również mam takie problemy aplikacje nie chcą działać posiadam Samsung Galaxy S10+ wersja 12GB/1TB z brandem Orange oprogramowanie One Ui 3.1 Android 11
Grzegorz_J
Student
Opcje
S21 podobne problemy. Olx, allegro i wiele innych.
grzes1616
Pioneer
Opcje

U mnie już nawet samsung members nie działa...  lecą po kolei: 2 gry, samsung email, payback,Samsung members , sklep play na chwile ....  

Mam androida 10 z One Ui 2.5