Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

A33 + Huawei Watch GT 3 Pro PROBLEM z sygnalizowaniem powiadomień

(Temat utworzony: 22-11-2022 01:37 PM)
2293 Wyświetlenia

Też mam ten problem

mikomiko87
Student
Opcje

Problem chyba jeden z naprawdę nietypowych. Ciekawy jestem czy ktoś znajdzie rozwiązanie. 

Co jeden, dwa dni zegarek niepostrzeżenie przestaje sygnalizować nadejście powiadomień wibracjami i dźwiękiem. Powiadomienia przychodzą na zegarek poprawnie, ale przestają być sygnalizowane mimo włączonych wibracji i dzwonka.

Również minutnik nie działa poprawnie. Po zakończeniu odliczania nie wibruje i nie dzwoni. Po ponownym włączeniu zegarka wszystko działa jak należy, po czym problem wraca po około dobie, lub dwóch. I to niespostrzeżenie. Nie raz przez to przeoczyłem ważny SMS. telefon Samsung Galaxy A33. wszystko zaktualizowane. app galery, hms core, aplikacje zdrowie. harmony os w zegarku też aktualne (choć gdy pojawia się opisywana awaria, nie da się w zegarku sprawdzić stanu aktualizacji systemu harmony os. wyskakuje błąd. Po restarcie urządzenia już normalnie pokazuje że HArmony aktualny)

Połączenie z telefonem jest poprawne. wszystkie inne funkcje zegarka działają. Załaczam link do mojego filmiku na youtubie który ilustruje problem https://youtu.be/hGHtylWMR7c

0 Like
16 Odpowiedzi
HRadek
Explorer
Opcje
Z tego co widać, to problem tkwi raczej w sofcie zegarka, a nie telefonu, czy też oprogramowaniu Huaweia zainstalowanym na telefonie. Najlepiej spróbuj przedstawić ten problem na forum Huaweia, tam chyba najszybciej otrzymasz sensowną pomoc.
0 Like
mikomiko87
Student
Opcje

Dzięki, już przeszedłem tam chyba całą ścieżkę. Support huaweia twierdzi że to problem Samsunga który zabija bezlitośnie procesy odpowiedzialne za działanie zegarka. Fakt faktem że problem pojawił się po aktualizacji do androida 13. Ale jak to możliwe że telefon wpływa na takie problemy w zegarku? Można by to było podejrzewać gdyby były problemy w połączeniu z zegarkiem o gdyby powiadomienia wogole nie przychodziły na zegarek. A tymczasem one przychodzą tylko co jakiś czas przestają być zygnalizowane. Czy to możliwe że powodem jest android 13?
0 Like
HRadek
Explorer
Opcje
Logicznie rozumując, to skoro powiadomienia przekazywane są na zegarek, a problemem jest brak reakcji zegarka na nie, to raczej winne jest oprogramowanie zegarka i jego brak kompatybilności z nowym Andkiem. Najlepiej, oczywiście jeśli to byłoby możliwe, sprawdzić współdziałanie zegarka z innym smartfonem pracującym na Androidzie 13.
0 Like
mikomiko87
Student
Opcje
Ciekawy trop. Ale gdyby chodziło o niekompatybilność zegarka z Androidem 13, to czy problem nie powinien występować stale a nie dopiero po pewnym czasie od restartu zegarka?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@mikomiko87, niekoniecznie, często jest tak, że przy niekompatybilności funkcje działają nieprzewidywalnie, ale jakoś tam działają. Można spróbować przetestować zegarek z innym telefonem, to też będzie jakaś podpowiedź, gdzie szukać rozwiązania.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

mikomiko87
Student
Opcje
Tak zrobię. Jeśli z innym telefonem będzie problem to zegarek do reklamacji. A jeśli problemu nie będzie, to zgłaszam do Huaweia potrzebę aktualizacji systemu w zegarku
0 Like
mikomiko87
Student
Opcje
Pytanie czy w Samsungu A33 5G da się cofnąć aktualizacje androida 13? Tak żeby był znów 12? Reset do ustawień fabrycznych nic nie daje. Nadal jest 13
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mikomiko87, Nie ma takiej możliwości.

mikomiko87
Student
Opcje

Podobno właśnie w Samsungu jest to możliwe

0 Like